Irakilaiset haluavat varkaat pois hallituksesta

06.11.2019 - 13:00
(updated: 09.11.2019 - 14:09)
Mielenosoittajat seisovat Irakin joukkojen asettamilla esteillä Bagdadissa 3. marraskuuta 2019 sulkeakseen hallitusalueille johtavan Joumhouriyan sillan. | Hadi Mizban / AP

Suomen irakilaisyhdistykset ovat laatineet yhdessä avoimen kirjeen Irakin kansaan kohdistuvien rikosten pysäyttämiseksi. Yhdistykset pyytävät apua ja solidarisuutta irakilaisten ihmisoikeuksien palauttamiseksi.

– Kansannousu vallitsevaa korruptoitunutta hallintoa vastaan ja järkyttävän nykytilanteen muuttamiseksi on jatkunut jo kuukauden. Vaikka protestit on koitettu pitää rauhanomaisina, hallinto vastaa niihin lähettämällä luodein ja kyynelkaasuin varustellut turvajoukot mielenosoittajien päälle, usein tappavin seurauksin. Tähän mennessä yli 260 mielenosoittajaa on kuollut ja yli 12 000 loukkaantunut, kadonnut tai pidätetty, kirjeessä kerrotaan.

– Irakin kansa ansaitsee paremman elämän, päätetään 5. marraskuuta laaditussa kirjeessä.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet yksityishenkilöiden lisäksi Suomen Irakilainen Seura Ry, Suomen Mandaeans-seura, Suomen assyrialainen seura, Idän kristityt ry ja Ishtar yhdistys Suomessa.


Irakin viranomaiset ovat reagoineet laajalle levinneisiin hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin väkivallalla, kertoo Morning Star

– Jatkamme mielenosoitusta, kunnes korruptoituneet ihmiset ja varkaat potkaistaan ​​pois hallituksesta.

Tukahduttamisyrityksistä huolimatta kymmenet tuhannet tukkivat tärkeimmät tiet Bagdadiin sunnuntaina 3. marraskuuta, viikon ensimmäisenä työpäivänä. Hallituksen toimistot suljettiin ja opiskelijat järjestivät istumalakkoja pääkaupunkiseudun toimintojen pysäyttämiseksi.

– Päätimme leikata tiet tielle viestinä hallitukselle, että jatkamme mielenosoitusta, kunnes korruptoituneet ihmiset ja varkaat potkaistaan ​​pois hallituksesta, kertoi Tahseen Nasser, yksi mielenosoittajista.

Pääministeri Adel Abdul Mahdi ehdotti omaa eroamistaan ​​viime viikolla rauhoitellakseen kansannousua. Presidentti Barham Salih sanoi kuitenkin, että tämä edellyttää puolueiden yhteistä ehdokasta korvaajalle, jonka ratkaiseminen voi viedä kuukausia.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.