Israelilaisen asetehtaan valtauksesta pidätyksiä Britanniassa

26.02.2021 - 15:00
(updated: 11.03.2021 - 15:49)
Palestine Action -toimintaryhmän kuusi jäsentä kiipesi tiistaina aamulla Shenstonen UAV-tehtaan katolle. Kuva Palestine Action

Kuusi aktivistia pidätettiin aiemmin tällä viikolla israelilaisen asetehtaan valtaamisesta Englannin Shenstonessa, kertoo Morning Star.

Palestine Action -toimintaryhmän kuusi jäsentä kiipesi tiistaina aamulla Shenstonen UAV-tehtaan katolle, jonka seurauksena tehdas sulki toimintansa loppupäiväksi.

Tehdas on Israelin suurimman yksityisen aseyhtiön Elbit Systemsin omistama ja se valmistaa drone-osia. Yritys kehitti Hermes 450- ja 900-dronet, joita viedään maailmanlaajuisesti. Ensimmäisenä ne otettiin käyttöön Israelin armeijan ihmishenkiä vaatineissa pommituksissa Gazassa. Yrityksellä on 10 toimipistettä ympäri Britanniaa, mukaan lukien neljä asetehdasta.

 

Tavallista pidempi pidätys

Palestine Action -toimintaryhmän vaatimuksena on, että Britanniassa lopetetaan kaikenlainen yhteistyö apartheidia suorittavan Israelin kanssa. Tiistaina aktivistit rikkoivat tehtaan ikkunoita ja kaatoivat punaista maalia tehtaan seinille sen lisäksi, että kiipesivät tehtaan katolle.

Aktivistien pidätys kesti 48 tuntia, joka on tavallista pidempi. Tällainen pidätysaika on usein varattu vakavista rikoksista epäiltyille. Jokaisen pidätetyn aktivistin kotiin on myös tehty ratsia poliisi- ja rikostodistuslain 18§: n nojalla, mutta lisätodisteita ei löytynyt, ryhmä kertoi.

Torstaina pidätetyt saapuivat oikeuteen, ja heitä syytettiin rikosoikeudellisen vahingon aiheuttamisesta Elbitille 50 000 punnan arvosta.

Palestine Action syytti torstaina poliisia siitä, että ne suhtautuvat tiukemmin palestiinalaisten puolesta toimiviin aktivisteihin, kuin muihin suoran toiminnan ryhmiin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat