Itsenäisyyspäivänä yhteiseen rintamaan natseja vastaan

05.12.2016 - 14:15
Syyskuussa järjestettiin Helsingissä laaja mielenosoitus rasismia ja fasismia vastaan, kun äärioikeistolaisen Vastarintaliikkeen pahoinpitelemä mies menehtyi saamiinsa vammoihin. Kuva: Toivo Koivisto.

Itsenäisyyspäivänä maamme pääkaupungissa nähdään yhteisellä asialla ennennäkemättömän laaja rintama äärioikeiston järjestöjä, aina marginaalitoimijoista hallituspuolueen europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon Fortress Europeen ja julkisesti natsismiin sitoutuneen Pohjoisen Vastarintaliikkeen Suomen osastoon (ent. SVL).

Vaikka 612-kulkue sanoutuu muodollisesti irti “puolueista ja muista järjestöistä”, tosiasiallisesti natsit ja heidän kanssaan liittoutunut äärioikeisto ovat tämänkin taustalla: irtisanoutumiset ovat yhtä vakuuttavia kuin perussuomalaisten ja laajemman hallituksen irtisanoutumiset rasismista.

Kommunistisen nuorisoliiton mukaan samoihin muodostelmiin järjestäytyvät myös kaikenlaiset sovinistit, jotka eivät ehkä vielä ole natsien liittolaisia tai natsijärjestön jäseniä.

– He ovat lyöneet voimansa yhteen, eivätkä enää ole yhtä marginaalissa kuin aikaisemmin: hallituspuolueiden jäseninä on näitä natsien liittolaisia, ja poliittinen ohjelmakin on otettu heidän suunnastaan. Mikä oli aikaisemmin skandaali, on nyt hallitsevan politiikan linja.

Hallitus ja porvaristo karsastavat enemmän vasemmistoa kuin natseja

On selvää, että hallitus ja porvaristo karsastavat enemmän vasemmistoa kuin natseja. Liberaalit ovatkin kommunistinuorten mielestä kilpailleet siitä, kuka pitää kaikista parhaiten muotoillun puolustuspuheenvuoron natseille.

”Liberaali tänään saattaa hyvinkin olla fasisti huomenna.”

– Liberaalille poliittiselle suuntaukselle on vaikeampaa lähteä suuntausta vastaan, joka virtaa sen omista perustoista: liberaalien ylläpitämät hyväksikäyttävät suhteet työläisiin koti- ja ulkomailla ovat sukua niille, joita fasistitkin rakentaisivat. Se sorto ja riisto, mikä liberaalin imperialismin puitteissa esiintyy, saisi vain “täydellisemmän” muodon fasistien päästessä valtaan. Liberaali tänään saattaa hyvinkin olla fasisti huomenna, sillä työväenluokan kurittaminen ja hajottaminen rasismin (ja muun väkivallan) kautta kaikkialla maailmassa on molemmille mieluista.

Kommunistinen nuorisoliitto uskoo joukon äänen voimaan, joka tuntuu työväenluokan toivottaessa yhteen ääneen natsit helvettiin Helsingistä, ja kaikkialta muualtakin. Siksi liitto antaa tukensa Helsinki ilman natseja -mielenosoitukselle ja toivoo, että muutkin työväenjärjestöt liittyvät yhteiseen rintamaan natseja vastaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.