Jalkapallon MM-kisat starttaavat Etelä-Afrikassa

11.06.2010 - 10:47
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. / Katie@!/Flickr |

Tänään perjantaina starttaavat kaiken kaikkiaan 19. jalkapallon maailmanmestaruuskisat. Luvassa on kuukauden verran jännitystä ja vääntöä tämän maailman suosituimman urheilulajin parissa.

Turnauksessa on mukana 32 joukkuetta, jotka läpäisivät 2007 alkaneen tiukan karsintapelien sarjan, joukossa tietysti puolustava maailmanmestari Italia.

Tänä vuonna jalkapallon maailmanmestaruudesta kisataan ensimmäistä kertaa Afrikan mantereella Etelä-Afrikassa.

Suomessa kommunistisen puolueen edustajakokouksessa toukokuussa vieraillut Etelä-Afrikan kommunistisen puolueen Mpumalangan provinssin aluesihteeri Bonakele Majuba kertoo, että Etelä-Afrikka järjestää suurkisat mielellään.

– Kisat ovat hyvä tilaisuus esitellä Etelä-Afrikkaa muulle maailmalle. Kisojen jättämä perintö tulee olemaan myönteinen. Ne antavat meille tilaisuuden kehittää edelleen maamme infrastruktuuria, rakentaa uusia teitä ja tietoliikenneyhteyksiä, kertoo Majuba.

Kritisoitavaakin toki löytyy. Majuba kertoo, että ottelulippujen hinta on karannut tavallisten eteläafrikkalaisten saavuttamattomiin, vaikka alunperin hintoihin luvattiin malttia. Myös paikalliset pienyrittäjät tulevat hyötymään taloudellisesti kisoista ja sen tuomista turistivirroista vähemmän kuin oli tarkoitus.

– Tämä kertoo siitä, miten kisojenkin pyörittämistä hallitsevat viime kädessä suurpääoman edut, harmittelee Majuba.

Hän näkee silti hyvänä muutoksen, jota kisoihin valmistautuminen on Etelä-Afrikkaan tuonut.

– Olen varma, että koko maailma huomaa kuinka vieraanvarainen kulttuurimme on, sanoo Majuba. Hän toivoo, että kisat tuovat pitkäaikaisen piristysruiskeen turismille. Kävijöille kaupataan tietysti afrikkalaista eksotiikkaa, josta kielii muun muassa kisojen maskotiksi valittu Zakumi, vihreäharjainen leopardi.

Suomella on vielä kivinen taival edessä, mikäli maamme aikoo jonakin vuonna tosissaan kilpailla maailman parhaan jalkapallojoukkueen tittelistä. Isäntämaa Etelä-Afrikka sen sijaan on kisoissa mukana, mutta Bonakele Majubalta on silti pakko kysyä henkilökohtaista suosikkijoukkuetta.

– Kannatan tietysti Etelä-Afrikkaa, hymyilee Majuba, eikä vastaus yllätä.

Majuba saa kollegoineen jännittää kotijoukkueen menestystä heti alusta saakka. Ensimmäisessä pelissä Johannesburgissa toisensa kohtaavat Etelä-Afrikka sekä Meksiko.

Jalkapallon MM Ylen verkkosivuilla

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.