Jatkokertomus

22.12.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 47/2006.

Venäläisen ex-vakoojan Aleksandr Litvinenkon myrkytystapaus on kuin päättymätön ja yhä uusia rönsyjä saava jatkokertomus. Tässä jälleen uusia kiemuroita.


Litvinenkon italialainen yhteistyökumppani Mario Scaramella on myöntänyt Italian viranomaisille, että hän ja Litvinenko pohtivat aseiden salakuljetusta Italian kautta Venäjälle – ilmeisesti tshetsheeniseparatisteille käytettäväksi Vladimir Putinin hallitusta vastaan. Litvinenkon pomo ja venäläismafian kummisetä Boris Berezovski myönsi jokin aika sitten, että hän suunnittelee Putinin kaatamista.


Italialaisen sanomalehden La Repubblican mukaan Scaramella saattaa nyt saada syytteet roolistaan aseiden salakuljetuksessa. Napolin poliisi alkoi ensimmäisenä epäillä Scaramellaa saatuaan tietää, että tällä oli "yksityiskohtaista tietoa" aseita kuljettaneen kuorma-auton reitistä. Niinpä poliisi kuunteli salaa hänen puhelintaan ja sai siepatuksi hänen keskustelujaan Litvinenkon kanssa.


Saksan viranomaiset ovat nyt alkaneet epäillä, että jos Scaramella ja Litvinenko olivat sekaantuneet aseiden salakuljetukseen, Litvinenko ja hänen eräät kumppaninsa olivat saattaneet saada elimistöönsä radioaktiivista poloniumia käsitellessään kömpelösti tehtyä "likaista pommia", joka jätti jälkeensä polonium-jäämiä matkalla Lontoosta Hampurin kautta Persianlahdelle Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin.(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli