JHL:n kommunistit valmistautuvat vaaleihin

16.12.2016 - 09:45

Ensi keväänä pidetään SAK:n suurimman ammattiliiton Julkisten- ja hyvinvointialojen liiton JHL:n edustajiston vaalit. Edustajistoon valitaan viideksi vuodeksi 120 jäsentä suhteellisilla vaaleilla. Nykyisessä edustajistossa on 85 sosialidemokraattia ja 35 vasemmistoliittolaista. Edellisiin vaaleihin kommunistit osallistuivat Julkisten palvelujen puolustajat -vaaliliiton kautta.

Tuleviin vaaleihin on perustettu Kommunistien ja sitoutumattomien valtakunnallinen vaaliliitto. Ensimmäiset ehdokkaat on asetettu Pääkaupunkiseudun vaalipiirissä. Vaaliliiton asiamiehenä toimii Peter Björklöf, joka on VR:n Helsingin ja Riihimäen lähiliikennekonduktöörien pääluottamusmies. Oman ammattialansa lisäksi Björklöf on perillä myös JHL:n pääsopimusalan kunta-alan asioista, koska on ollut SKP:n kunnan- ja kaupunginvaltuutettuna kolmekymmentä vuotta.

Ehdokkaana on myös Jarmo Knuutila, joka on Helsingin urheilu- ja ulkoilualueiden työntekijäin ammattiosaston jäsen. Knuutila on lisäksi muun muassa KTP:n varapuheenjohtaja.

Kommunistien edustuksen saaminen päättäviin elimiin on tärkeä askel kohti radikaalia, taisteluhenkistä ja jäsenvaltaista JHL:ää. Vaaliliiton ehdokkaaksi voi asettua koko maassa kirjoittamalla Kommunistit ja sitoutumattomat vaaliliittoa tiedustelevaan kohtaan ehdokkaaksisuostumuslomakkeessa. Ehdokasasettelu päättyy 31. tammikuuta 2017.

Vielä tämän vuoden aikana avataan vaaliliiton verkkosivut. Tiedusteluihin vastaa Peter Björklöf, 040 5349547.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.