Jo yli 150 vaikuttavaa tukijaa vetoaa: Postin oltava julkinen palvelu

15.11.2019 - 11:30
(updated: 25.11.2019 - 18:35)

Yli 150 kulttuurin, tieteen ja kansalaisliikkeiden vaikuttajaa vetoaa postin kehittämiseksi julkisena palveluna, joka ei kilpaile polkemalla palkkoja ja pidentämällä työaikoja. Vetoomus on jatkoa tiistaina julkaistulle vetoomukselle, jonka 43 allekirjoittajan lisäksi on mukana 109 muuta taiteilijaa, tutkijaa ja muiden alojen toimijaa.

– Vetoamme maan hallitukseen ja eduskuntaan, jotta postin tehtäväksi määritellään selkeästi julkinen palvelu, jota ei pidä alistaa liikevoiton tavoittelulle. Samalla valtion omistajaohjauksella tulee huolehtia siitä, että Posti Group ei harjoita työehtoshoppailua, jolla poljetaan palkkoja ja pidennetään työaikoja, vetoomuksessa esitetään.

 

Yli 150 allekirjoittajan joukossa ovat muun muassa viime vuoden Tieto-Finlandian voittaja Seppo Aalto, Jussi-palkitut näyttelijät Oona Airola ja Anneli Sauli, professorit Yrjö Engeström ja Juha Suoranta, palkitut elokuvaohjaajat Saara Cantell ja Selma Vilhunen, tutkijat Jouko Kajanoja ja Antti Ronkainen sekä näyttelijä-laulajat Vuokko Hovatta ja Minja Koski sekä muusikot Harri Saksala ja Anne Heinäsirkka Taskinen.

Vetoomuksen ensimmäisiä allekirjoittajia ovat muun muassa elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, rap-artisti Paleface, päätoimittaja Arja Alho, teatteriohjaaja Lauri Maijala, professori Thomas Wallgren, tutkija Emilia Palonen, säveltäjä Kaj Chydenius, toimittaja Yrjö Hakanen ja muusikko Jussi Raittinen.

 

Vetoomus ja allekirjoittajien koko lista on julkaistu PAUn sivuilla 

https://www.pau.fi/viestinta/ajankohtaista/yli-150-taitelijaa-tutkijaa-j...

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.