Joukkovoima jatkaa leikkauspolitiikan vastustamista

12.11.2015 - 15:30
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

Valtakunnallisen Joukkovoima-kansanliikkeen aktiivit kokoontuivat marraskuun alussa yleiskokoukseen keskustelemaan leikkauspolitiikan nykytilasta ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Edustusta kokouksessa oli lähinnä pääkaupunkiseudulta, mutta myös Pirkanmaan työryhmän jäsen oli saapunut paikalle.

Joukkovoiman elokuisen mielenosoituksen jälkeen on tapahtunut paljon ja esimerkiksi ay-liikkeen järjestämä STOP-mielenilmaus keräsi väkeä jopa enemmän kuin leikkauspolitiikan vastainen rintama. Puheenvuoroissa nousi esille ajatus siitä, että Joukkovoiman mielenosoituksella on osaltaan ollut vaikutusta siihen, miten ay-liike on toimintaansa syksyn aikana luotsannut.

Myös muusta kansalaisliikehdinnästä puhuttiin. Vain Kaksi Kättä -liike ja yliopiston valtaus ovat tehneet työtä kurjistamispolitiikkaa vastaan, ja Pirkanmaan Joukkovoima on järjestämässä 14. marraskuuta omaa mielenosoitustaan otsikolla Hallitus alas!. Turku on järjestänyt omia mielenilmauksiaan leikkauspolitiikkaa vastaan.

Meteliä ja pauketta luvassa joulukuussa

Tulevan toiminnan suunnittelussa tärkeimpänä pidettiin seuraavan suuren mielenosoituksen päivämäärän ja paikan valintaa. Jonkin kiintopisteen valinta tulevaisuuteen auttaisi uusien aktiivisten henkilöiden ja järjestöjen kutsumista mukaan.

Joukkovoiman mielenosoituksen päivä on lauantai 12. maaliskuuta 2016 ja paikka Helsinki.

Yhteneväinen ajatus päivämäärästä oli se, että kovin nopealla aikataululla ei kovin isoa saada aikaiseksi. Ajankohta menee siis ensi vuoden puolelle. Päivän sijoittaminen jälleen viikonloppuun auttaa tekemään mielenosoituksesta valtakunnallisemman.

Päätösasioiden kohdassa valittiin mielenosoituksen päiväksi lauantai 12. maaliskuuta 2016 ja paikaksi Helsinki. Sen tarkempaa ajankohtaa ja paikkaa ei tässä vaiheessa katsottu tarpeelliseksi päättää.

Ennen maaliskuun mielenosoitusta järjestetään kattilamielenosoituksia ympäri maan. Kokoustajat pitivät näille esitettyä nimiehdotusta Iso Meteli! loistavana ajatuksena. Ympäri maan tullaan paukuttamaan kattiloita ja pitämään isoa meteliä siitä, että oikeistohallituksen aika olisi vihdoin astua alas.

Helsingissä kattiloita kuritetaan torstaina 10. joulukuuta klo 14 alkaen Pohjoisella Rautatienkadulla.

Myös postilaisten työtaisteluun päätettiin ottaa osaa järjestämällä postikorttikampanjaa, siis terveisiä Postin johdolle korttien voimin. Lisäksi puhuttiin valtakunnallisen Joukkovoima-foorumin järjestämisestä ja viikon mittaisesta kampanjasta, jossa liikettä tuodaan tutuksi kaikki median välineet haltuun ottaen lyhyen ajan sisään.

Hajoaako hallitus ennen maaliskuuta?

Ennen maaliskuun ponnistusta Joukkovoima kokoaa suhde- ja mediatyöryhmää sekä vanhoista että uusista aktiiveista. Juuri järjestösuhteet ovatkin tärkeitä suuren mielenosoituksen onnistumisen kannalta.

Oman haasteensa tuo myös jatkuvasti elävä poliittinen tilanne. Parhaassa tapauksessa maaliskuussa hallitus on jo hajonnut, jolloin Joukkovoiman on mahdollisesti keskusteltava uudestaan teemoistaan. Toki vaatimus leikkauspolitiikan lopettamiselle Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa tulee varmasti olemaan ajankohtainen vielä nykyhallituksen mahdollisen hajoamisen jälkeenkin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.