Joukkovoima-mielenosoituksessa reilut 12000 ihmistä

24.08.2015 - 13:10
(updated: 17.12.2015 - 16:30)
Rauhallisesti sujuneessa mielenosoituksessa vaadittiin leikkausten lopettamista, hallituksen eroamista ja yleislakkoa. / Toivo Koivisto |

 

Joukkovoima-mielenosoitus keräsi järjestäjän arvion mukaan noin 12000 osaan ottajaa. Edustettuna olivat niin lapset, opiskelijat, työväki, ammattiyhdistysliike, työttömät, vammaiset, eläkeläiset, globaalia solidaarisuutta vaatineet tahot, sekä mm. ympäristö-, eläinoikeus- ja rauhanjärjestöt. Laajan kansanrintaman muodostavalla mielenosoituksella oli selvä sanoma: Ei leikkauksille.

Näin laajaa ja monimuotoista mielenosoitusta hallituspolitiikkaa ja leikkauksia vastaan ei Suomessa ole nähty vuosikymmeniin.

Rauhallisesti sujuneessa mielenosoituksessa vaadittiin leikkausten lopettamista, hallituksen eroamista ja yleislakkoa. Kulkue valtasi molempiin suuntiin kulkevat ajoradat Pitkäsillalla ja pysähtyi 15 minuutin ajaksi heti Pitkäsillan Hakaniemen puolella.

15 minuutin pysähdyksellä haluttiin protestoida Sipilän hallituksen on ehdottamaa 15 minuutin työajan pidennystä vastaan.

Hakaniemen torilla kuultiin puheita sekä Pertti Kurikan Nimipäivien että Palefacen musiikkia.

Järjestäjät huomauttavat, että leikkauspolitiikan vastainen liike on vasta alussa.

Vasta ensimmäinen askel

Joukkovoima-mielenosoitus ei ollut loppu vaan ensimmäinen askel, jossa näytettiin etteivät mielenosoittajat hyväksy köyhien vastakkainasettelua, leikkauspolitiikkaa ja yhteiskuntasopimusta. Hallitus ei nauti mielenosoittajien luottamusta, ja vastarinta kurjistamista ja leikkauspolitiikkaa vastaan tulee olemaan jatkossakin voimakasta.

Joukkovoima-verkosto kehottaa ihmisiä organisoimaan toimintaa leikkauksia vastaan. Eri kaupunkien Joukkovoima-ryhmät ja liikkeeseen sidoksissa olevat toimijat jatkavat toimintaansa. Lisää tietoa perjantaina 28. elokuuta ilmestyvässä Tiedonantajassa.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (6 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.