Joulupukki vetoaa hallitukseen:
”Joulurauhaa, ei hävittäjiä”

10.12.2021 - 13:30
(updated: 13.12.2021 - 12:47)
Joulupukin mielestä Suomi ei tarvitse uusia hyökkäysaseita, vaan rauhanpolitiikkaa ja ilmastotekoja. Kuva Emma Grönqvist

Joulupukki esitti tänään Senaatintorilla valtioneuvostolle vetoomuksen ”Joulurauhaa, ei hävittäjiä”. Joulupukin mielestä hävittäjien sijasta tarvitaan lisää rahaa lasten ja vanhusten hyvinvointiin, ilmastotekoihin, terveydenhuoltoon, koulutukseen ja köyhyyden torjumiseen.

– Jouluna pitää auttaa köyhyydessä eläviä lapsia, koulutiellä vaikeuksia kohtaavia, vaille hoitoa jääneitä vanhuksia ja sairaita, koronakriisin uuvuttamia terveydenhuollon työntekijöitä ja niitä, joilla ei ole yösijaa.

Maailma ei tarvitse lisää hävittäjiä ja muita sotakoneita vaan hyvän tahdon lähettiläitä ja rauhan rakentajia, joulupukki korostaa.

– Joulupukin maasta ei saa tehdä suurvaltojen vastakkainasettelun etulinjaa eikä hyökkäysaseiden tukikohtaa. Emme tarvitse uusia hävittäjiä vaan lisää Helsingin henkeä, rauhanpolitiikkaa ja ilmastotekoja.

”Joulurauhaa, ei hävittäjiä” -mielenilmauksen järjestäjä on Aserahat parempaan käyttöön -ryhmä.

Video joulupukin vetoomuksesta valtioneuvostolle katsottavissa Youtubessa.

Joulurauhaa ei hävittäjiä Senaatintori 10.12.2021 kuva Emma GrönqvistSenaatintorilla vaadittiin joulurauhaa, ei hävittäjiä perjantaina 10. joulukuuta. Kuva Emma Grönqvist

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa