Juha-Pekka Väisänen SKP:n johtoon

09.06.2013 - 12:49
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– SKP on ainoa puolue, joka nostaa esille työn ja pääoman välisen ristiriidan, toteaa tuore puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen / TA |

Suomen kommunistinen puolue valitsi edustajakokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Juha-Pekka Väisäsen Helsingistä. 46-vuotias Väisänen on aikaisemmin toiminut puolueen pääsihteerinä.

SKP:n pitkäaikainen puheenjohtaja Yrjö Hakanen ilmoitti jo alkuvuodesta, ettei aio jatkaa puolueen puheenjohtajan virassa.

Juha-Pekka Väisänen on kansainvälisesti tunnustettu käsitetaiteilija, joka johtaa myös PAND –Taiteilijat rauhan puolesta –järjestöä. Lisäksi Väisänen on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen.

– SKP on ainoa puolue, joka nostaa esille työn ja pääoman välisen ristiriidan. Se on todellisen demokratian liike, jolla syrjäytetään kapitalismi, toteaa tuore puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen.

SKP:n varapuheenjohtajia valittiin kaksi kappaletta.

Helsinkiläinen Emmi Tuomi (35) toteaa, että puolueen vahvat periaatteet tuovat yhtenäisyyttä niin toiminnassa kuin teoreettisessa työssä.

– SKP täyttää paikkansa ja tehtävänsä poliittisen muutoksen aikaansaamisessa, painottaa Tuomi.

Nokialainen metallityöläinen Pauli Schadrin (58) tuo SKP:n johtoon ay-liikkeen kokemusta.

– Jatkossa SKP toimii entistä enemmän ay-liikkeen ja työtä tekevän kansanosan puolesta,

Tuore pääsihteeri Heikki Ketoharju (24) korostaa SKP:n profiilia ekologisena ja luokkakantaisena puolueena.

– Tulevaisuuden SKP pitää tiukasti kiinni suomalaisen työväenliikkeen perinnöstä ja marxilaisesta ideologiasta, ja samaan aikaan on onnistunut päivittämään toimintatapansa ja imagonsa 2010-luvulle, sanoo Ketoharju.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (18 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.