Juha Sipilän ja Atte Jääskeläisen erottava

05.12.2016 - 08:15

Tiedonantajan päätoimittaja ja Journalistiliiton valtuuston varavaltuutettu Marko Korvela pitää erittäin vakavana vyyhtiä, joka on kietoutunut pääministeri Juha Sipilän ja Yleisradion ympärille. Korvela näkee, että Journalistiliitolla olisi nyt syytä radikaaleihin toimiin – poliittiseen työtaisteluun, mikäli tarve vaatii.

– Juha Sipilän sidonnaisuudet ja esteellisyydet Talvivaaran kaivoksen osalta ovat oma juttunsa. Siitä riippumatta pääministerin tapa painostaa valtiollista mediaa ja Yleisradion päätoimittajan toiminta tässä tilanteessa ovat täysin kestämättömällä pohjalla, toteaa Korvela.

Hänen mukaansa sekä pääministeri Juha Sipilän poliittinen luottamus että Suomen keskeisimmän mediatalon päätoimittajan Atte Jääskeläisen kelpoisuus tehtäväänsä ovat nyt vakavasti kyseenalaistettu.

"Jääskeläisen toiminta murentaa sitä luottamusta, mikä suomalaiseen mediaan kohdistuu."

Korvela viittaa muun muassa arvostetun toimittajan, Uutisvuodosta tutun Baba Lybeckin lausuntoon, jonka mukaan Jääskeläinen ei voi jatkaa virassaan.

– Jääskeläisen toiminta murentaa sitä luottamusta, mikä suomalaiseen mediaan kohdistuu. Yleisradion tilanne on kaikkine yt-neuvotteluineen muutenkin hankala. Nyt vastaava päätoimittaja omilla toimillaan ja esiintymisillään kyseenalaistaa koko journalismin kovan ytimen, lataa Korvela.

Ay-liikkeeltä kannanottoja

PAMilainen keskolaisten ammattiosasto on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan he valmistautuvat poliittiseen lakkoon, mikäli sananvapautta ja lehdistön vapautta yritetään rajoittaa. Tukevia kommentteja on kuultu myös Metalliliitosta ja elintarviketyöläisiltä.

– On hyvä, että ay-liike on herännyt toimintaan. Kyllä Journalistiliiton pitää alan liittona liittyä rintamaan. Sekä Sipilän että Jääskeläisen on erottava. Toivon, että liitto käyttää työtaisteluvoimaansa tämän asian eteenpäin ajamiseksi.

Korvela viittaa aikaisempiin tapauksiin.

– Sipilän ympärillä vellovaa kohua voi verrata vaikkapa siihen, mikä johti Anneli Jäätteenmäen eroon pääministerin virasta vuonna 2003. Tai tekstiviestijupakkaan, jonka vuoksi Ilkka Kanerva joutui 2008 jättämään ulkoministerin pestinsä. Johtopäätös on selvä: pääministerin on erottava, toteaa Korvela.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.