Julkisten palvelujen puolesta Vaasassa

20.02.2018 - 08:15
Tapahtumassa arvosteltiin mielipidemuokkausta, missä julkisia palveluja arvostellaan kalliiksi ja tehottomiksi. Kuva: Markus Fant

Vaasan mielenilmauksen olivat kutsuneet koolle JHL:n Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhdistykset lauantaina 17. helmikuuta. Mielenilmaus osui sikäli huonoon ajankohtaan, että JHL:n edustajisto oli jo hyväksynyt suuren osan kunta-alan työehtosopimuksista torstaina. Auki on vielä yksityisen puolen neuvotteluja, jotka ovat paljon vaikeampia kuin julkisella puolella.

Nyt on tavoitteena joka alalla sama palkka samasta työstä. Se ei yksityisen puolen varhaiskasvatuksessa toteudu.

Erityistä huolta kannetaan kansainvälisten pörssiyhtiöiden vahvasta roolista sote-uudistuksessa.

JHL:n mielenilmaus Vaasassa on harvinaista ja kertonee kasvavasta huolesta julkisten palvelujen säilymisestä ja työntekijöiden asemasta. Tähän liittyy vahvasti sote- ja maakuntauudistus sekä niiden vaikutus työmarkkinajärjestelmään ja palvelujen tasavertaiseen saatavuuteen. Tapahtumassa ei näkynyt eikä kuulunut kritiikkiä hyväksyttyä työehtosopimuksia kohtaan, joka hyvin kuvastaa yleistä mielialaa työntekijöiden keskuudessa.

Tapahtumassa arvosteltiin mielipidemuokkausta, missä julkisia palveluja arvostellaan kalliiksi ja tehottomiksi. Tämä nähtiin palvelevan yksityistämisen ja voiton tavoittelun etuja. Erityistä huolta kannetaan kansainvälisten pörssiyhtiöiden vahvasta roolista sote-uudistuksessa. Kaiken kaikkiaan mielenilmaus oli positiivinen tapahtuma.

SKP:n Vaasan osaston puheenjohtaja Tapio Hakala arvosteli puheenvuorossaan voimakkaasti eduskuntavasemmiston sitoutumista oikeistopolitiikkaan ja vaati, että vasemmisto ei sitoudu hallituksiin oikeiston kanssa.

Hakala korosti, että Suomeen on muodostunut elitistinen poliittinen järjestelmä. Hän vaati myös, että ammattiyhdistysliike ei mene kikyn kaltaisiin sopimuksiin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.