Jyrkkä ei eläkkeiden leikkaamiselle

01.02.2010 - 10:20
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Elinkeinoelämän keskusliiton ja hallituksen ajama eläkeiän nostaminen on kohtuuton vaatimus tilanteessa, jossa suuri osa työntekijöistä ei selviä terveenä edes nykyiseen eläkeikään ja maassa on suurtyöttömyys.

Vaatimus 40 vuoden työurasta pudottaisi myös monet pätkä- ja silpputyötä tekevät eläkekuoppaan, huomauttaa Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kannanotossaan.

Tampereella sunnuntaina kokoontunut keskuskomitea torjuu myös pyrkimykset leikata eläkekertymiä ja ikääntyneiden työntekijöiden työttömyysturvaa.

Alkanut vuosi on EU:ssa julistettu köyhyyden torjumisen teemavuodeksi. SKP:n keskuskomitea vaatii hallitukselta tässä asiassa pelkkien seminaarien sijasta todellisia tekoja. Keskuskomitea toistaa SKP:n aloitteet perusturvan uudistamisesta ja työajan lyhentämisestä ansiotasoa alentamatta.

Keskuskomitea vaatii, että perusturvan minimitasot nostetaan nopealla aikataululla vähintään 900 euroon kuukaudessa. Tähän löytyy rahaa kiristämällä suurten tulojen ja pääomien verotusta, rajoittamalla pörssikeinottelua ja vähentämällä asevarustelua.

Keskuskomitea yhtyy myös vaatimuksiin palkkojen korottamisesta niin, että reaaliansiot kasvavat ja että työn ja pääoman välisessä tulonjaossa saadaan aikaan käänne työntekijöiden hyväksi.

Lue koko kannanotto SKP:n sivuilta.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (8 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.