Kaikki torille 15. lokakuuta!

12.10.2011 - 12:08
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Torikokousliikkeen juliste. / Torikokous-liike |

Espanjan demokratialiike on julistanut lauantain 15. lokakuuta kansainväliseksi toimintapäiväksi demokratian puolesta.

Tapahtumia koordinoivalle Occupy Together -sivustolle oli keskiviikkoon mennessä rekisteröity toimintaa 1530 paikkakunnalla ympäri maailmaa.

Suomen osalta eri puolilla maata on luvassa toritapahtumia, tempauksia ja toimintaa.

Helsinki

Pääkaupungissa lauantain 15.10. toimintapaikkana on Narinkkatori klo 12 alkaen. Tavoitteena on järjestää avoin paneelikeskustelu, johon kuka tahansa saa osallistua. Lisäksi paikalle tuodaan toritelttoja, joissa voi järjestää kaikenlaista toimintaa.

Helsingin työttömät ovat luvanneet tuoda paikalle soppatykin. Paikalle suunnitellaan livevideokuvaa Barcelonasta ja mahdollisesti myös videolähetyksiä ulospäin.

Tampere

Toimintapäivänä 15.10. tavataan Keskustorilla klo 12.

– Kokoonnumme osoittamaan mieltämme rauhanomaisesti yksilöinä. Tästä syystä olisi suotavaa, ettet tuo paikalle puolueiden tai järjestöjen lippuja tai kylttejä tai minkäänlaista materiaalia, joka syrjii tai loukkaa toisia ihmisiä. Kaikki muu tiedonjako, performanssit ja kaikenlaiset yksilölliset mielenilmaukset ovat toivottavia, ohjeistetaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Väki aikoo yöpyä Keskustorilla ainakin yhden yön. Sen jälkeen katsotaan tilanteen mukaan, miten edetään.

Jyväskylä

Kompassi näyttää suunnan Jyväskylän torikokoukselle. La 15. lokakuuta klo 12 alkaen Jyväskylän keskustaan kokoontuu muiden kaupunkien tapaan ihmisiä, jotka ovat kyllästyneet politiikan nykymenoon.

Järjestäjien mukaan tarjolla on puheita, hernekeittoa sekä mahdollisuus osallistua kuvakollaasiin omalla ukaasilla.

– Nyt on mahdollisuus puhua suumme puhtaaksi. Yhdessä, muistuttaa Jyväskylän torikokouksen järjestäjäporukka.

Kuopio

Kuopiossa tyytymättömien torikokous järjestetään kaupungintalon edustalla 15. lokakuuta klo 12-14. Tapahtuman avaa jalkapallovalmentaja, lähihoitaja ja kansalaisaktiivi Atik Ismail.

– Kuka tahansa voi käydä ilmaisemassa enintään viiden minuutin puheessa tyytymättömyytensä ja vaatimuksensa julki. Mukanaan voi tuoda myös banderolleja, toteavat kuopiolaiset.

Kuopiolaiset muistuttavat, että finanssimahdin painostuksen alaiset poliittiset johtajat toimivat vain harvojen eduksi välittämättä siitä, mikä on tuon toiminnan hinta yhteiskunnan, inhimillisyyden tai ympäristön kannalta. Edistämällä rahanhimoisia sotia ja köyhdyttämällä kokonaisia kansakuntia johtava eliitti ryöväävä meiltä oikeutemme vapaaseen ja oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan.

Lauantai-iltana tapahtumaa tukevat Resistori-klubilla punk-bändit All Over Maniacs ja Kooma.

Joensuu

Joensuussa aloitellaan torilla talkookeittiön merkeissä jo klo 9. Teltat nousevat klo 11 mennessä. Klo 13 jatketaan toimintapäivää mielenosoituskulkueen muodossa: rooliasut, kyltit ja kalistimet mukaan!

Kulkue päättyy Väentalolle, jossa luvassa keskustelua ja muun muassa nettiyhteys Espanjan tapahtumiin.

Oulu

Kokoontuminen 15.10. Kauppatorille klo 12 alkaen.

Turku

Tavataan Kauppatorilla 15.10. klo 12!

Iisalmi

Pohjois-Savossa myös Iisalmen torilla järjestetään Tyytymättömien tori- tapahtuma lauantaina 15.10. klo 12 alkaen.

Porvoo

Porvoossa vietetään torikokousta lauantaina 15.10. klo 12-18. Porvoolaiset vaativat muun muassa pankkitoimintaa takaisin valtiolle. Paikalla on ruokaa ja musiikkia. Styrge on lupautunut esittämään aktivistilauluja livenä klo 16.

Hyvinkää

Hyvinkään torille kokoontuu väkeä lauantaina 15.10. klo 11 alkaen.

Lahti

Tavataan Lahden torilla lauantaina 15.10. klo 10!

Kemi

Tyytymättömät voivat kirjoittaa tai kertoa tyytymättömyytensä aiheet Täiköntorilla klo 11–14.

Kihniö

Tyytymättömät valtaavat K-Market Maurintorin edustan klo 10 alkaen.

torillatavataan.wordpress.com

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (8 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.