Kansainvälinen rakennusliitto tukee Joukkovoimaa

21.08.2015 - 14:38
(updated: 17.12.2015 - 16:30)
Rakennus- ja puutyöläisten kansainvälinen liitto UITBB / UITBB |

Rakennus- ja puutyöläisten kansainvälinen liitto UITBB tukee Joukkovoimaa. UITBB on Maailman ammattiyhdistysten liiton jäsen.

– Välitän lämpimät solidaarisuuden ja tuen terveiset joukkotoiminnalle tuhoisaa EU:n ja sitä tottelevien hallitusten pakottamaa leikkauspolitiikkaa vastaan. Kyproksen, Kreikan, Portugalin, Irlannin ja Espanjan kokemukset osoittavat, kuinka leikkaukset ovat tuhoisia kansan enemmistön ja eritoten työtä tekevän väestönosan kannalta. Seurauksena ovat olleet massatyöttömyys ja köyhyys, julkisen sektorin palvelujen tuhoaminen ja eläkkeiden leikkaukset, toteaa UITBB:n pääsihteeri Michalis Papanikolau.

Tapa, jolla EU ja sen valtaeliitti on kohdellut Kreikkaa, kertoo Papanikolaun mukaan unionin todellisesta luonteesta. Unioni on kapitalistien taloudellisen ja poliittisen vallan väline, joka ei piittaa demokratiasta.

UITBB:n päämaja on sijainnut Suomessa liiton perustamisesta 1949 asti. Liitto toimii yhdistääkseen rakennus- ja puutyöläisiä ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Se kamppailee leikkauspolitiikkaa ja rasismia vastaan.

– Ainoa tapa taistella tuhoisaa politiikkaa vastaan on suoraselkäinen, demokraattinen, kansainväliselle solidaarisuudelle ja yhtenäisyydelle perustuva yhteistyö, jossa mukana ovat niin työläiset kuin erilaiset alistetut ryhmät, kuten työttömät, naiset ja siirtolaiset. Vastarinta kasvaa Euroopassa ja muualla maailmassa. Sanokaamme yhdessä: Loppu leikkauksille! toteaa Papanikolau.

www.uitbb.org

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.