Tiedonantajan päätoimittaja, SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen, syväpunainen aktivisti, luonnonystävä, musiikkitapahtumien tuottaja ja dj
Keywords:
Kansainvälinen vetoomus vaatii Öcalanin vapautusta
Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n perustaja ja pitkäaikainen johtaja Abdullah Öcalan on ollut vankeudessa jo 20 vuotta. Useat aktivistit ja järjestöt ovat yhtyneet Öcalanin vapauttamisen puolesta perustettuun kansainväliseen vetoomukseen. Samalla peräänkuulutetaan Lähi-idän kansojen oikeutta rauhaan ja itsemääräämisoikeuteen.
– Vuonna 2015 Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan lopetti useita vuosia käynnissä olleet neuvottelut Turkin valtion, Abdullah Öcalanin ja Kurdistanin Työväenpuolueen (PKK) kanssa ja aloitti uuden aggressiivisen ja väkivaltaisen eskaloitumisen ajan Turkissa, Irakissa ja Syyriassa. Viime kuukausien aikana Erdoğan on sotinut, ei ainoastaan kurdeja, vaan myös Libyaa, Kyprosta, Kreikan raja-aluetta ja Vuoristo-Karabakhin/Artsakhin aluetta vastaan, vetoomuksen tekstissä todetaan.
– Samaan aikaan Koillis-Syyrian kansanryhmät ovat Öcalanin tekstien inspiroimina muuntaneet alueensa rauhallisen rinnakkaiselon ja demokratian linnakkeeksi, Turkin valtion jatkuvista sotilaallisista hyökkäyksistä huolimatta, kerrotaan vetoomuksessa.
Vaarallinen Erdoğanin hallinto
Vetoomuksen allekirjoittivat myös Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo ja varapuheenjohtaja Toni Kallioinen sekä monet muut nuorisojärjestön aktiivit.
– Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n perustaja ja pitkäaikainen johtaja Abdullah Öcalan on ollut täysin perusteettomasti vankeudessa jo 20 vuotta. Kommunistinuoret yhtyy Öcalanin vapauttamisen puolesta perustettuun kansainväliseen vetoomukseen sekä peräänkuuluttaa Lähi-idän kansojen oikeutta rauhaan ja itsemääräämisoikeuteen, sanotaan järjestöstä.
– Rauhan, oikeudenmukaisuuden ja demokratian kannalta vaarallinen Turkin Erdoğanin hallinto on saatettava vastuuseen imperialistisesta ja ihmisvihamielisestä toiminnastaan. Lähi-idässä on tuettava yhteistyön ja dialogin tietä ongelmien selättämisessä sekä kurdijohtaja Abdullah Öcalan vapautettava vankilasta, kommunistinuoret jatkavat.
Kansainväliseen vetoomukseen kerää Suomessa nimiä Kurdien demokraattinen yhteisökeskus NCDK.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Lakiesitys otti ison askeleen sairaalatoiminnan yksityistämisen suuntaan.
Suomen hallituksen lyhytnäköiset ja suhteettomat leikkaukset uhkaavat perusoikeuksiamme, oikeuttamme kulttuuriin ja hyvinvointiin. Sakset seis! -adressi luovutetaan päättäjille itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 14-16 Helsingin Kansalaistorilla. Adressin voi allekirjoittaa aina 4.12. asti.
Maailma on syvän ympäristökriisin edessä. Perimmäiset syyt tälle ovat sidoksissa taloudellisen vallan ja riiston rakenteisiin.
- 1 / 94
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Caracasissa pidetty antifasistinen konferenssi kokosi yli tuhat aktivistia 76 maasta ja päättyi uuden kansainvälisen vallankumouksellisen verkoston perustamiseen. Liike, joka puolustaa työväenluokan oikeuksia, osallistavaa demokratiaa ja rauhaa, tavoittelee fasismin, uusfasismin, rasismin, kolonialismin ja imperialismin kaikista muodoista vapautumista.
Retoriikan ja psykologisen profiloinnin lisäksi meidän on ymmärrettävä syvällisemmin niitä yhteiskunnallisia voimia, jotka tukevat romanialaista äärioikeistolaista poliitikko Călin Georgescua ja hyötyvät hänen nousustaan. Tässä poliittista valtaa tavoittelevien ja oikeuksiaan menettäneiden eliittien liitossa on nationalistisen oikeiston poliittisen hankkeen ydin.
Kun uusista EU:n jäsenkandidaateista neuvottelu nostaa sopimusten uudistamisen poliittiselle agendalle, on päättäjillä se käsitys, että laajentumista tulisi lähestyä “geopoliittisena strategisena investointina”. Eurooppalaisen vasemmiston tulisi kuitenkin kyetä vastaamaan vaihtoehtoisen vision esittämisen haasteeseen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.