Kansainvälinen vetoomus vaatii Öcalanin vapautusta

03.12.2020 - 12:45
(updated: 08.12.2020 - 12:24)
Kurdistanin työväenpuolueen vuosijuhlaa vietettiin Helsingin Kaapelitehtaalla joulukuussa 2019. Kuva TA arkisto

Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n perustaja ja pitkäaikainen johtaja Abdullah Öcalan on ollut vankeudessa jo 20 vuotta. Useat aktivistit ja järjestöt ovat yhtyneet Öcalanin vapauttamisen puolesta perustettuun kansainväliseen vetoomukseen. Samalla peräänkuulutetaan Lähi-idän kansojen oikeutta rauhaan ja itsemääräämisoikeuteen.

– Vuonna 2015 Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan lopetti useita vuosia käynnissä olleet neuvottelut Turkin valtion, Abdullah Öcalanin ja Kurdistanin Työväenpuolueen (PKK) kanssa ja aloitti uuden aggressiivisen ja väkivaltaisen eskaloitumisen ajan Turkissa, Irakissa ja Syyriassa. Viime kuukausien aikana Erdoğan on sotinut, ei ainoastaan kurdeja, vaan myös Libyaa, Kyprosta, Kreikan raja-aluetta ja Vuoristo-Karabakhin/Artsakhin aluetta vastaan, vetoomuksen tekstissä todetaan.

– Samaan aikaan Koillis-Syyrian kansanryhmät ovat Öcalanin tekstien inspiroimina muuntaneet alueensa rauhallisen rinnakkaiselon ja demokratian linnakkeeksi, Turkin valtion jatkuvista sotilaallisista hyökkäyksistä huolimatta, kerrotaan vetoomuksessa.
 

Vaarallinen Erdoğanin hallinto

Vetoomuksen allekirjoittivat myös Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo ja varapuheenjohtaja Toni Kallioinen sekä monet muut nuorisojärjestön aktiivit.

– Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n perustaja ja pitkäaikainen johtaja Abdullah Öcalan on ollut täysin perusteettomasti vankeudessa jo 20 vuotta. Kommunistinuoret yhtyy Öcalanin vapauttamisen puolesta perustettuun kansainväliseen vetoomukseen sekä peräänkuuluttaa Lähi-idän kansojen oikeutta rauhaan ja itsemääräämisoikeuteen, sanotaan järjestöstä.

– Rauhan, oikeudenmukaisuuden ja demokratian kannalta vaarallinen Turkin Erdoğanin hallinto on saatettava vastuuseen imperialistisesta ja ihmisvihamielisestä toiminnastaan. Lähi-idässä on tuettava yhteistyön ja dialogin tietä ongelmien selättämisessä sekä kurdijohtaja Abdullah Öcalan vapautettava vankilasta, kommunistinuoret jatkavat.

Kansainväliseen vetoomukseen kerää Suomessa nimiä Kurdien demokraattinen yhteisökeskus NCDK.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.