Kansalaistoiminta esti Lapinlahden myymisen

12.05.2020 - 20:45
(updated: 15.05.2020 - 12:47)
Kuva: Lapinlahden Lähde / Risto Ruuth

Helsingin kaupungin omistaman Lapinlahden entisen sairaalan alueen myyntihanke on hylätty kaupunkiympäristölautakunnassa. Entisen sairaalan alueen säilyttäminen ja kunnostaminen palautettiin äänin 8 – 4 uuteen valmisteluun, jossa käytetään selvitysmiestä.

– Kansalaistoiminta voitti kiinteistösijoittajat lobbareineen ja käänsi asetelman lautakunnassa, joka vielä viime vuonna oli yksimielisesti valmis myymään Lapinlahden rakennukset ja kaavoittamaan suunnittelukilpailun voittajalle rakentamista Lapinlahden puistoon. Mutta paljon jää vielä valvottavaa ja väännettävää, kommentoi Lapinlahden puolustajien tärkeästä osavoitosta iloinen Yrjö Hakanen, joka on ollut aktiivisesti kokoamassa vastarintaa Lapinlahden myymiselle.

Lautakunnan linjaukset Lapinlahden alueen säilyttämisestä ja korjaamisesta sisältävät Hakasen mielestä paljon hyviä lähtökohtia Lapinlahden avoimuuden, suojeluarvojen, mielenterveystyön, kulttuuri- ja kansalaistoiminnan säilymisestä.

Kokoomus halusi myydä Lapinlahden ja perussuomalaisten edustaja äänesti tyhjää.

Lautakunta hylkäsi kiinteistösijoitusyhtiö NREP:n suunnitelman, mutta päätös ei rajaa kokonaan pois NREPiä tai muuta ulkopuolista toimijaa selvitettävästä uudesta kokonaisuudesta. Vaihtoehtona ulkopuoliselle toimijalle myös kaupunki voi itse jäädä alueelle rakennusten tai osan rakennuksista omistajana. Lisärakennusoikeuden sijoittumista tarkastellaan puistoa laajemmin Länsiväylän alun alueella, jos jo pariin kertaan haudatulle keskustatunnelin yleiskaavaan merkitylle suuaukolle voidaan löytää toinen paikka, päätöksessä todetaan.

Päätös lautakunnassa syntyi SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden äänin. Kokoomus halusi myydä Lapinlahden ja perussuomalaisten edustaja äänesti tyhjää.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.