Kansan Uutiset harventaa ilmestymistä

07.01.2022 - 16:15
(updated: 10.02.2022 - 14:07)
Kansan Uutiset kertoo panostavansa jatkossa enemmän verkkoon. Kuvakaappaus KU:n nettisivuilta

Vasemmistoliiton äänenkannattaja Kansan Uutiset muuttuu maaliskuussa viikkolehdestä kuukausilehdeksi. Jatkossa lehti panostaa enemmän verkkoon.

Kansan Uutisten ilmestymiskertojen väheneminen on jatkoa rajulle muutokselle, jossa kaupallinen lehdistö on keskittynyt ja puolueita lähellä olevien lehdistö supistunut.

SDP yhdisti ensin maakuntalehdet ja vuonna 2019 Demokraatti muuttui noin joka toinen viikko ilmestyväksi aikakausilehdeksi. Keskustan äänenkannattaja Suomenmaa supistui 2019 kuukausilehdeksi. Myös Tiedonantaja muuttui kuukausilehdeksi 2018. Kokoomuksen Nykypäivä muuttui kuukausilehdeksi jo 2015. Vihreä lanka puolestaan supistui ensin kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyväksi ja vuonna 2019 Vihreiden puoluehallitus lopetti koko lehden.

Lehdistön yksipuolistumista ovat vauhdittaneet verkkomedian kasvun ohella eduskuntapuolueiden päätökset, joilla ensin lopetettiin yleinen lehdistötuki ja sitten siirrettiin parlamentaarinen lehdistötuki osaksi puoluetukea.

Sanomalehdistö on keskittynyt pääosin kahden konsernin, Sanomien ja Keski-Suomalaisen, omistukseen. Toisin kuin monissa muissa maissa, Suomessa hallitukset eivät ole välittäneet lehdistön monipuolisuuden turvaamisesta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa