Kansanurheilupaikkoja ja vuokra-asuntoja Valkeakoskelle

19.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 34 / 19.9.2008

Keväällä Lempäälästä Valkeakoskelle muuttanut putkiasentaja Vesa Suhonen on innokas jalkapalloilija, joten Valkeakoski jalkapallokaupunkina on hänelle varmasti mieleen. Asiasta on hänelle sekä myönteistä sanottavaa että kritiikin sijaa.


– Täällä on niin pitkät perinteet ja laaja kannatus jalkapallolla, että monet asiat ovat hyvin lajien harrastajien kannalta. Valkeakosken Hakalla menee myös taloudellisesti niin hyvin, että kaupungin pitäisi tarkistaa tukipolitiikkaansa. Rahalle ei ole tarvetta eikä vastinetta, sanoo puulaakijalkapalloilija Vesa Suhonen.


Vaikka urheiluseuroissa mukana olevien asiat ovat hyvin, kaikilla liikunnan haluisilla ei mene yhtä hyvin. Myös ja ennen kaikkea heistä pitää kaupungin kantaa huolta Vesa Suhosen mielestä.


– Kaikenlaisesta kansanliikunnasta on kaupungin otettava nykyistä parempi vastuu, mahdollisuuksien täytyy olla kaikkien ulottuvilla myös keskustan ulkopuolella. Koulujen liikuntatilat ovat jo tupaten täynnä, jatkaa Vesa Suhonen.
Asuntoja myös vuokralaisillePutkimies Suhonen rakentaa parhaillaan kauppakeskusta Pirkkalaan, ja takana on pitkä työmaa yksityisen lääkäriaseman saneerauksessa Tampereella. Vesa Suhonen on katsellut Valkeakosken asuntotilannetta vähävaraisen asunnon tarvitsijan näkökulmasta.


– Kovan rahan asuntoja täällä rakennetaan, mutta tarpeet ja rakentaminen eivät oikein kohtaa. Vuokra-asunnoista on pula jo vanhastaan, mutta Tervasaaren sellutehtaan lopettaminen synkentää näkymiä paikkakunnalla. Vuokra-asuntoja tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän, hän sanoo.


Vaikka vastuu sellutehtaan lopettamisesta kuuluu UPM:lle, on myös kaupungin kannettava huolta asukkaistaan. Kuntien mahdollisuudet työpaikkojen lisäämiseksi ovat rajalliset, mutta ainakin julkisista kaupungin työpaikoista on pidettävä kiinni.


– Onneksi Valkeakoskella ei ole kovin innokkaasti ulkoistettu ja yksityistetty, mutta oikeiston taholta paineet linjan muutokseen ovat kovat. Julkisen alan työpaikkojen puolustaminen on sekä palvelujen käyttäjien että niiden työntekijöiden etu, se on myös veronmaksajien etu, pohtii Vesa Suhonen.


Valkeakoskella käytiin pitkään kamppailua oman aluesairaalan puolesta. Voitto tuli ja sairaala säilyy.


– Terveyskeskus tarvitsee lisää henkilökuntaa, samoin kaupungin omat vanhainkodit. Eläkeikään tulevien lisääntymisen takia vanhainkotien tarve kasvaa, eivätkä yksityiset palvelutalot voi vastata tähän tarpeeseen. Ne eivät edes ole vähävaraisten ulottuvilla, sanoo Vesa Suhonen.
Tarvitaan oma linja ja listaLempäälässä muutama vuosi sitten Suomen kommunistisen puolueen jäseneksi liittynyt Vesa Suhonen tuli Valkeakoskella heti mukaan poliittisen toimintaan. Kaupungissa ei ole aiemmin ollut vaaleissa SKP:n omaa listaa, mutta nyt on.


– Kun oltiin porukalla sitä mieltä, että oma lista pitää olla, läksin ilman muuta mukaan. Erityisesti nuoria ehdokkaita tässä tilanteessa tarvitaan, joten teen minkä voin syksyn kuntavaaleissa, sanoo Vesa Suhonen.HANNU OITTINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli