Kaupan ala ja vartijat lakossa

16.04.2010 - 15:14
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Lakkovartijoita Helsingin Stockmannin edustalla. / Toivo Koivisto |

Kaupan ala ja vartijat ovat laillisessa lakossa aina lauantaiaamuun klo 6 asti. Palvelualojen ammattiliitto hakee kaupan alalle ja vartijoille oikedenmukaisia työehtoja ja palkkoja. Työnantaja ei ole valmis näistä neuvottelemaan.

Kaiken kaikkiaan lakossa ovat 170000 kaupan alan työntekijän ja 7000 vartijan työt.

Valtakunnallisen CM-ketjun ja tamperelaisen Turtolan K-Citymarketin pääluottamusmies Leila Tilvis sanoo, että asiakkaiden tuki pamilaisten lakolle on ehdottoman tärkeää. Nyt taistellaan isoista ja periaatteellisista asioista, vallankin kun työnantajapuoli pyrkii monin tavoin madaltamaan rikkuroinnin kynnystä.

– On kyse rahasta, mutta ei pelkästään rahasta. Nyt kamppaillaan siitä, millainen meidän tulevaisuus on kaupan alalla. Pelkästä kuukausi- tai tuntipalkasta puhuminen hämää, sillä suuri osa kaupan alan työntekijöistä tekee niin lyhyttä päivää, että sillä ei yksinkertaisesti tule toimeen.

– Ensimmäinen kerta PAM:n historiassa, että kaikki kaupan alan sopimusten piirissä olevat ovat yhtä aikaa lakossa. Tätä tilannetta ei saa hukata, vaan se pitää kääntää voitoksi. Lakko ei ole meille itsetarkoitus, vaan keino saavuttaa oikeutetut tavoitteemme, sanoo Tilvis.

PAM jatkaa työtaisteluja huhtikuun lopulla, jolloin vartiointiala sekä valittujen kauppojen työntekijät ovat lakossa kolmen vuorokauden ajan. Kiinteistöpalvelualalla lakkoon on määrä menna toukokuun alussa.

PAMin kotisivut

Image icon lakkovahtejaStockan_edessä.jpg

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.