Kaupungin kiinteistöt retuperällä Loimaalla

22.10.2012 - 13:07
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Loimaalla on useita kaupungin omistamia kiinteistöjä ja vuokra-asuntoja. Kiinteistöissä asuu niin nuoria kuin vanhempiakin ihmisiä, jotka maksavat asumisestaan kaupungille vuokraa.

Lähihoitaja Seija Leppäjoki kertoo, että viime aikoina kaupungin kiinteistöjen kunnosta on kuitenkin kantautunut negatiivisia uutisia.

– Joidenkin kiinteistöjen kivijalka on osittain rikkoontunut ja painunut maahan niin, että kivijalan juureen on alkanut kerääntyä vettä ja vesi sekä kosteus ovat tulleet sisään. Kosteuden myötä kiinteistöt ovat lahoamassa kovaa vauhtia, sanoo Leppäjoki.

Myös sisärakenteissa on ongelmia.

– Osassa asunnoista esimerkiksi sisäkatto on alkanut pudota alaspäin useita senttimetrejä. Asukkaat ovat yrittäneet aktiivisesti viedä viestiä eteenpäin asuntojen kunnostamiseksi, mutta mitään ei ole tapahtunut, vaan tilanteen on annettu pahentua entisestään. Myös vuokra-asuntojen aiemmin viihtyisien pihapiirien hoito on retuperällä, kuvailee Leppäjoki.

Aloite perusturvalautakunnassa asian korjaamiseksi

SKP:n kuntavaaliehdokkaana Loimaalla oleva Seija Leppäjoki teki perusturvalautakunnassa aloitteen Loimaan kaupungin kiinteistöjen, vuokra-asuntojen ja niiden pihojen korjaamisesta ja kunnostamisesta. Hän korostaa, että viihtyisä ja terve elinympäristö on kaikille hyödyllinen: kiinteistöt säilyttävät arvonsa, kaupunki saa pysyvämpiä ja tyytyväisempiä asukkaita, ikäihmiset pärjäävät pidempään omassa asunnossa ja elinympäristö säilyy terveempänä sekä viihtyisämpänä.

– Tämä vaatii kaupungilta kuitenkin panostusta niin kiinteistöjen ja asuntojen sisä- kuin ulkorakenteisiin sekä ympäristöön. Mielestäni on kuitenkin helpompaa sijoittaa pieniä summia pieneen korjaamiseen kuin odottaa niin suuria vikoja ja vaurioita, että käy jo kyseenalaiseksi, kannattaako koko remonttia edes suorittaa, toteaa Leppäjoki.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.