Kelan päätös viedä opiskelijoita ulosottoon kritiikin kohteena

06.04.2021 - 19:45
(updated: 16.04.2021 - 09:52)
Opiskelijoita budjettiriihimielenosoituksessa vuoden 2019 syyskuussa. Kuva Toivo Koivisto

Kela on päättänyt, että maksamattomat korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksut siirtyvät ulosottoon huhtikuun puolivälissä. Kelan tämänhetkisten tietojen mukaan ulosottoon on menossa 8 150 maksua.

Kela lähetti helmikuun lopussa maksumuistutuksen opiskelijoille, jotka eivät olleet maksaneet terveydenhoitomaksua ajoissa.

– Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään eikä maksua ole voitu kuitata eli vähentää huhtikuun opintorahasta, maksu siirtyy ulosottoon, Kelasta linjataan.

Kelan päätös viedä tuhansia opiskelijoita ulosoton asiakkaaksi on saanut osakseen kritiikkiä nuorisojärjestöjen aktiiveilta.

– Terveydenhoidon tulisi olla kokonaan maksutonta kaikille. Se on ainoa millään lailla edistyksellinen tai inhimillinen kanta. Kaikki muut kannat on riistoa, ihmisyyden vastaisia rikoksia ja taantumaa, sanoo kommunistinuorten hallituksen jäsen Erno Haverinen.

– Todella brutaalia. Se, että haetaan järjestelmällisesti ulosottoon terveydenhoidon kustannusten takia jo valmiiksi heikossa taloudellisessa asemassa olevia on todella kyseenalainen veto, sanoo Suomen kommunistisen puolueen turkulainen kuntavaaliehdokas Ilkka Aho.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa