Kemi irti ydinvoimasta!

12.09.2012 - 09:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Kemi on mukana Pyhäjoelle suunnitellussa Fennovoiman ydinvoimalassa kaupungin omistaman sähköyhtiön Kemin Energia Oy:n kautta. Olkiluoto kolmosen rakentaminen on osoittanut, että ydinvoimalan rakentaminen on erittäin kallista.

– Jos Kemi jatkaa mukana olemista Fennovoimassa, Kemin Energialle ja edelleen Kemin veronmaksajille saattaa sieltä vielä tulla aikamoiset lisälaskut, toteaa SKP:n Kemin kaupunkijärjestö.

Kokemukset Harrisburgista, Tshernobylistä ja Fukushimasta ovat osoittaneet, että ydinvoimaloiden turvallista toimintaa ei pystytä takaamaan. Lisäksi ydinvoimaloiden tarvitseman uraanin louhinta aiheuttaa mittavia ympäristöhaittoja. Kemin ei kuulu olla mukana tällaisessa ympäristöä pilaavassa ja turvallisuutta uhkaavassa toiminnassa.

– Muun muassa S-ryhmä, Atria ja kolme paikallista sähkölaitosta ovat äskettäin irtautuneet Fennovoimasta. Kemin Energia Oy:n on liityttävä pikimmiten tähän joukkoon, vaatii kaupunkijärjestö.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.