Kesä täynnä toimintaa

01.07.2011 - 11:23
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– Puna-vihreä-musta vallankumousrintama, määrittelee turkulainen Linda Ojanen poliittisia lähtökohtiaan. / Veikko Koivusalo |

Turkulaisen Linda Ojasen kesä täyttyy festivaaleista. Osaan mennään ihan huvin vuoksi, osaan vähän niin kuin viran puolesta, Ojanen nimittäin valittiin keväällä Kommunistisen nuorisoliiton pääsihteeriksi.

Hän kertoo liittyneensä Suomen kommunistiseen puolueeseen täytettyään viime syksynä 18 vuotta.

– Olen ollut vuosikausia kiinnostunut politiikasta, lukenut paljon, osoittanut mieltäni ja kokenut kommunismin omaksi vaihtoehdokseni. Taistolaisromantiikka puri jo pienenä, sanoo Ojanen.

Ajankohtaisessa poliittisessa tilanteessa on paljon pielessä: muun muassa sosiaaliturvan hankaluudet ja epäkohdat, ammattiyhdistysliikkeen surkea tilanne ja Suomen lähentyminen sotilasliitto Natoon ottavat nuorta naista päähän.

– Kummastuttaa myös Vasemmistoliiton hallitukseen meno. Odotan ihmisten radikalisoitumista, asiat eivät itsestään muutu ja parane, tuumii Ojanen.

Nuorisoliitto festareilla

Omaa pääsihteerin pestiään Linda Ojanen ei pidä raskaana, nuorisoliitto kun on vielä melko pieni organisaatio: kaikki aktiivit tekevät kaikenlaista, oli virallista luottamustehtävää tai ei.

– KomNL pyrkii kesällä osallistumaan erilaisiin festareihin ja tapahtumiin. Itä-Suomen nuorilla on ohjelmaa Punaisilla Suvipäivillä 2. -3. heinäkuuta. Nuorisoliitto näkyy myös Helsinki Pridessä, Faces- ja Puntala-festareilla sekä mahdollisesti jossain muualla. Syksyksi olemme järjestämässä KomNL:n omaa syystapahtumaa, jonka ajankohta on vielä auki, kertoo Ojanen.

Hän itse odottaa innokkaimmin legendaarisen Sielun Veljet -yhtyeen comebackkia Ilosaarirockissa Joensuussa heinäkuussa.

– Festareiden lisäksi aion matkustella Suomen sisällä, maalata ja kirjoittaa puistoissa, katsoa Monty Pythoneita ja lukea Saarikoskea, listaa Ojanen kesäsuunnitelmiaan.

Turku on mitä mainioin kesäkaupunki. Ojanen suosittelee musiikin ystäville muun muassa perinteistä Ruisrockia sekä pienempää Ilmiö-festivaalia, joka järjestetään heinäkuun 23. päivä Uittamon kansanpuistossa. Myös piknikit Vartiovuoren puistossa sekä istuskelu Aurajoen jokirannassa kuuluvat turkulaiseen kesään.

Mukaan nuorisoliiton toimintaan

Vaikka puolueen jäsen onkin, ei Linda Ojanen luota pelkkään puoluepolitiikkaan. Nuorelle kasvissyöjälle ja punkkarille poliittinen vaikuttaminen on kansalaisaktivismia, ydinvoiman vastustamista, alakulttuurin ja taiteiden edistämistä, jokapäiväistä solidaarisuutta.

– Puna-vihreä-musta vallankumousrintama, määrittelee Ojanen poliittisia lähtökohtiaan.

Hän muistuttaa, ettei Kommunistinen nuorisoliitto ole SKP:n nuorisojärjestö vaan puoluepoliittisesti sitoutumaton, omaehtoinen toimija. Yhteistyötä SKP:n kanssa toki tehdään monessakin asiassa.

Ojanen vinkkaa, että helpoimmin nuorisoliiton toimintaan pääse mukaan verkkosivujen kautta.

– Yhteyttä voi ottaa myös vaikkei haluaisikaan liittyä, muistuttaa Linda Ojanen.

www.komnl.fi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.