Kielitoimiston sanakirja maksutta verkossa

28.11.2014 - 11:47
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Kotimaisten kielten keskuksen ylläpitämän Kielitoimiston sanakirjan uusin versio (2014) julkaistaan vapaasti käytettävänä verkkoversiona. Sanakirja sisältyy edelleen myös Kielikone Oy:n MOT-sanakirjastoon, jossa aiemmat versiot ovat ilmestyneet. Edellinen sähköinen versio ilmestyi vuonna 2012, jolloin ilmestyi myös painetun Kielitoimiston sanakirjan uudistettu painos. Edellisen sähköisen version jälkeen sanakirjaan on lisätty noin 500 uutta sana-artikkelia ja muutoksia on tehty noin 1 600 artikkeliin.

Vapaana verkkojulkaisuna Kielitoimiston sanakirja on nyt entistä helpommin käytettävissä ja tavoittaa toivottavasti myös aikaisempaa laajemman käyttäjäkunnan.

Alkuaan Kielitoimisto kuului Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan, myöhemmin Suomen Akatemiaan, ja vuodesta 1976 se on kuulunut tuolloin perustettuun Kotimaisten kielten tutkimuskeskukseen. Vuoden 2012 alussa Kotimaisten kielten tutkimuskeskus muuttui Kotimaisten kielten keskukseksi.

Kielitoimisto toimii kielenhuoltoviranomaisena eli ohjaa ja kehittää suomen yleiskieltä.

www.kielitoimistonsanakirja.fi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.