Kohti edustajakokousta

01.06.2016 - 10:00

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kokoontui viikonloppuna Helsingissä viimeistä kertaa tällä edustajakokouskaudella. Seuraavaksi on vuorossa edustajakokous 4.-5. kesäkuuta Turussa T-talolla. Edustajakokous on SKP:n korkein päättävä elin, joka valitsee puolueen uuden johdon ja keskuskomitean.

Keskuskomitea esittää kesäkuun edustajakokoukselle hyväksyttäväksi kahdeksan asiakirjaa: rauhasta, maahanmuutosta, rasismista, ympäristöstä, kuntapolitiikasta, sosiaali- ja terveyspolitiikasta, sosialismista ja laajemminkin kaikesta josta piirit, osastot ja jäsenjärjestöt sekä asiakirjatyön dialogiprosessi on tahtonut.

– Olemme käyneet valtavan melkein vuoden kestäneen prosessin näiden asiakirjojen kanssa. Päätimme aikanaan keskuskomiteassa, että ihan niin kuin Leninin kootut sisältävät erilaisia toisistaan poikkeavia tekstejä, kirjoituksia ja muistilappuja, voivat myös SKP:n edustajakokousasiakirjat olla erilaisia, toteaa SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen innoissaan.

Entistä useampi mukana

Väisänen korostaa asiakirjatyössä sitä, että aikaisempaan nähden entistä useampi toveri on selvästi osallistunut poliittisten dokumenttien kirjoittamiseen.

– Emme me varmaan ole koskaan täysin tyytyväisiä siihen miten hyvin olemme onnistuneet saamaan kaikki toverit ja meidän kanssa muutosta haluavat yhteiskunnalliset toimijat mukaan tähän asiakirjatyönprosessiin. Kutsua ja yritystä on ollut. Kyllä minulla on vahvasti sellainen tunne, että kentällä on nyt käyty hyvää keskusteluja kaikesta siitä mitä kommunistien asiakirjoissa tulee olla. Olemme viime kuukausina muuttaneet otsikoita ja painotuksia ja saaneet lisää asiakirjasisältöjä ehkä joidenkin toverien mielestä turhankin impulsiivisesti, kertoo Väisänen

Hän kuvaa tilannetta SKP:n toimintakulttuurin murrokseksi.

Henkilövaihdoksia tiedossa

Ennakkoon on ollut tiedossa, että nykyinen pääsihteeri Heikki Ketoharju haluaa keskittyä opintoihin eikä siksi ole käytettävissä pääsihteerin tehtäviin. Tamperelainen postityöntekijä ja ay-aktiivi Petra Packalén on ilmoittanut olevansa käytettävissä pääsihteeriksi.

Nykyiselle puheenjohtajalle JP Väisäselle ei ole ilmaantunut haastajia, joten näyttää siltä, että Väisänen jatkaa tehtävässään toiselle kaudelle.

Kommunistien supertapaaminen

SKP:n edustajakokous kokoaa Turkuun merkittävän joukon kansainvälisiä vieraita Yhdysvalloista, Kuubasta, Etelä-Afrikasta, Länsi-Saharasta, Irakista, Iranista, Palestiinasta, Euroopasta ja Pohjoismaista.

Moni kansainvälinen toveri jatkaa poliittista debattia heti edustajakokouksen jälkeen maanantaina 6. kesäkuuta Helsingissä järjestettävässä Arktinen aloite (Arctic Initiative) -tilaisuudessa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.