Kohtuuden piiriin Vastavirtaan

20.09.2016 - 14:15

Vastavirta-festivaali on syksyn kohahduttavin poliittinen tapahtuma. Lauantaina 1. lokakuuta Itäkeskuksen koulun pihalle (Olavinlinnapolku 1) nousee muun muassa kaminateltta. Siellä kokoontuu Kohtuuden piiri, jossa keskustellaan siitä, millaisia muutoksia yhteiskunnassa tarvittaisiin, jotta kulutuksemme muuttuisi kestävämmäksi ilman että samalla vaarannetaan ihmisten perustarpeita.

Demokraattisen sivistysliiton opintokeskuksen tuore opintojohtaja JP Tamminen on mukana kohtuukeskusteluissa.

Telttakeskustelu eroaa paneelikeskustelusta siinä, että ihmiset istuvat tasavertaisena joukkona piirissä.

– Haluan kohtuutta kaupunkirakentamiseen niin, että luonnolle jätetään tilaa, kommentoi Tamminen.

Muun muassa ympäristöteema on vahvana kohtuuteltan keskusteluissa. Tammisen lisäksi mukana ovat köyhyystutkija ja vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo sekä Joukkovoima-aktiivi Tiina Sandberg.

Kohtuuden piiri kokoontuu tavallisesta poikkeavasti teltassa. Tiina Sandbergin mukaan telttakeskustelu eroaa paneelikeskustelusta siinä, että ihmiset istuvat tasavertaisena joukkona piirissä.

– Keskustelussa pyritään madaltamaan rajaa keskustelijoiden ja yleisön välillä niin, että mielipiteiden vaihto olisi mahdollisimman osallistavaa. Osallistujien kannattaa pukeutua lämpimästi, siltä varalta, ettemme saa kamiinaa käyttöön. Teltan lattialle levitetään peittoja ja mattoja istuma-alustaksi ja varaamme myös jonkin verran tuoleja niille, joiden on vaikea istua maahan, kertoo Sandberg.

Tapahtuma Facebookissa >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.