Kokoomus samaistaa fasismin ja kommunismin

17.12.2013 - 14:31
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Yle TV 1:n A-Studion Talk-ohjelmassa torstaina 12. joulukuuta vieraillut kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra totesi muun muassa, että fasismi ja kommunismi kuuluvat ”samaan nippuun” ja että sirppi ja vasara –tunnus merkitsee samaa kuin hakaristi.

– Kommunistit näyttävät siis olevan Kopran päävihollisia, summa valt. tri Seppo Ruotsalainen.

Hän pohtii, tarkoittaako Kopra näillä vihollisilla myös esimerkiksi Kiinan kommunistisen puolueen jäseniä, joita viimeisimpien tilastojen mukaan on lukumääräisesti yli 80 miljoonaa.

– Kun suomalainen kauppavaltuuskunta seuraavan kerran matkustaa Kiinaan mahdollisesti pääministeri Jyrki Kataisen ja ulkomaankauppaministeri Aleksander Stubbin (molemmat kok.) johdolla, heillä saattaisi olla kiinalaiselle osapuolelle viemisinä kansanedustaja Kopran terveiset, joiden mukaan kommunismin ja fasismin välille voidaan asettaa yhtäläisyysmerkit. Tuo tunnushan saattaisi sopia jopa suomalaisen viennin edistämisen kokoomuslaiseksi sloganiksi eli iskulauseeksi.

Ruotsalainen haluaakin kysyä kokoomuksen puheenjohtajalta Kataiselta, edustaako kansanedustaja Kopran näkemys virallisesti hyväksyttyä linjaa kokoomuksen sisällä ja johdossa. Vähintään epäviralliseen ja jopa viralliseen hyväksyntään viittaa Ruotsalaisen mukaan se, että kokoomuksen taholta ei ole millään tavoin reagoitu Kopran julkisessa tiedotusvälineessä esittämään lausumaan. 

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (24 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.