Kokoomusvetoinen politiikka ajaa naisia marginaaliin

19.03.2013 - 10:08
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

YK:n naisjärjestön julkaisemassa naistenpäivän teemanumerossa kerrotaan, että maailmassa joka kolmas nainen joutuu väkivallan uhriksi. Meillä Suomessakin perheväkivalta on surullista, mutta valitettavan yleistä. 

Sukupuoleen perustuva väkivalta on ihmisoikeusloukkaus, joka vahingoittaa naisten ja tyttöjen lisäksi heidän perheitään ja koko yhteiskuntaa.

Muutos on mahdollinen. Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta ei ole minkään kansallisuuden, uskonnollisen tai väestöryhmän ominaispiirre. Se on yhteiskunnallinen ongelma, joka voidaan pysäyttää kaikkialla maailmassa.

Kaikkien hyvinvointiin, sukupuolesta riippumatta, liittyy meillä Suomessa hyvinvointivaltion säilyttäminen. Kokoomus ja oikeisto ovat saaneet jo paljon tuhoa aikaan, ja havittelevat raunioittavansa loputkin, yksityistämällä yhteiskunnan palvelut vähävaraisilta. Tätä kehitystä vastaan on todella taisteltava ja käännettävä suunta. 

Naisiin erilaiset supistamiset ja lakkauttamiset vaikuttavat sikäli erityisesti, koska näillä hoiva- ja palvelualoilla työskentelee paljon naisia. Kyse on myös heidän työpaikoistaan.

Koko kansamme ja samalla naisten hyvinvoinnin päävastustaja on Kokoomus ja sen ajama politiikka. Politiikka, joka ajaa vähävaraiset naiset erityisesti marginaaliin. Huonosti palkattuina ja yhteiskunnan turvaverkon hävittyä alta, muuttuu elämä entistäkin ahdistavammaksi. Tällä on suuri vaikutus perheiden elämään ja koko yhteiskuntaan. 

Naisten tasa-arvon ja oikeuksien puolesta kamppailu on osa paremman yhteiskunnan puolesta käytävää taistelua, josta hyötyvät myös miehet.

Tarvitaan päättäväisyyttä ja aktiivisuutta. On oltava tietoinen maailman tapahtumista ja nähtävä epäoikeudenmukaisuus myös muualla. Se on koko ihmisten yhteisön asia. Ottamalla kantaa ja tukemalla myös kansainvälistä toimintaa saadaan naisiin kohdistuvat uhkat vähenemään.

Suomessa ja Helsingissä voimme yhdessä kamppailla huonoa kehitystä vastaan ja saada naiset voimakkaasti toimimaan vaikkapa lähipalvelujen puolesta – palvelujen, joiden hyvä toiminta ehkäisee ongelmia esimerkiksi perheissä.

Kirjoittaja on helsinkiläinen erityislastentarhanopettaja.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.