Kommunisteilla oma ehdokaslista Vaasassa

09.03.2017 - 16:15
Vaasalaiset kommunistit: Heli Pohjanhovi (vas.), Tapio Hakala ja Reino Kolmonen.

Vaasassa Vasemmistoliitto torjui Suomen kommunistisen puolueen vaaliliittoesityksen, ja SDP:n sisällä käytiin keskustelu puolueen omien jäsenten ehdotuksesta ottaa SKP:n jäseniä sitoutumattomina puolueen listalle. Keskustelu ei tuottanut tulosta.

Tapio Hakalan mukaan poikkeuksellinen tilanne aiheutti sen, että lehtikirjoittelussa kommunistit saivat poikkeuksellisen paljon julkisuutta. Nyt kommunistit asettivat oman ehdokaslistan. Ehdokkaina ovat Hakalan lisäksi Heli Pohjanhovi sekä Reino Kolmonen.

Vasemmiston yhdistettävä voimansa

Kommunistit Vaasassa vaativat hyvinvointi yhteiskunnan alasajon lopettamista. On torjuttava yhteiskunnan julkisten palvelujen myyminen voittoa tavoitteleville yrityksille.

"Vaasassa näkyy hyvin, miten on muodostunut johtavien virkamiesten- ja oikeiston poliitikkojen suppea ryhmä, joka ajaa elinkeinoelämän etuja vaasalaisten asuin ympäristön ja palvelujen kustannuksella."

Johtopäätös on Hakalan mielestä selvä.

– Vasemmiston on yhdistettävä voimansa. Meitä yhdistäviä asioita on enemmän. Ja niitä ovat työväestön, työttömien ja vähävaraisten oikeudet. Vaasassa näkyy hyvin, miten on muodostunut johtavien virkamiesten- ja oikeiston poliitikkojen suppea ryhmä, joka ajaa elinkeinoelämän etuja vaasalaisten asuin ympäristön ja palvelujen kustannuksella. Itsestään selvyyksiä eivät ole lähellä olevat koulut, terveys- ja sosiaalipalvelut eivätkä kirjastopalvelut. Rakentamisen älytön keskittäminen vie tilaa ulkoilu- ja liikunta- palveluilta, esimerkkinä entinen raviradan alue, mistä olisi pitänyt rakentaa liikuntapuisto, mutta rakennusfirmojen edut menivät edelle.

Hakala korostaa, että Vaasan kaupunginvaltuusto ja lautakunnat ovat tämän suppean ryhmän manipuloinnin ja ohjauksen kohteena.

– Aivan hyvin voidaan kysyä toteutuuko kunnallinen demokratia Vaasassa. Sananvapauden Vaasassa voi unohtaa, kommunistit ovat selkeän syrjinnän kohteena mediassa, toteaa Hakala.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.