Kommunistinen nuorisoliitto suuntaa eteenpäin

22.05.2012 - 12:55
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Heikki Ketoharju näyttää maalaamisen mallia. Syntymässä on banderolli Occupy-liikkeen tunnuksella "We are the 99 %". / Toivo Koivisto |

Kommunistinen nuorisoliitto otti liittokokouksessaan kantaa julkisuudessa vellovaan keskusteluun poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmääristä ja niiden perusteella maksettavasta tuista.

Liitto huomauttaa, että suurten poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmäärät ovat olleet vuosia laskussa, mutta samalla niiden saamat tuet ovat nousseet.

– Miksi keskustelu pyörii nyt ensisijaisesti nuorisojärjestöjen saamien avustusten ympärillä? Miksei kukaan kysy, mistä jäsenkato johtuu? ihmetellään KomNL:n tiedotteessa.

Liitto löytää syyn nuorten kiinnostuksen lopahtamiseen yhdistysbyrokratiasta, joka johtaa rakenteelliseen korruptioon.

– Jos ajattelee Ravintolapäivää, Kallio-liikettä, flashmobeja, Occupy-liikettä, Pekka Haaviston tukiryhmiä, Roska päivässä -kampanjaa tai Zeitgeist-liikettä, niin on selvää, että ihmiset haluavat tehdä vapaaehtoistyötä ja vaikuttaa asioihin, mutta tällaiseen epämuodolliseen toimintaan on hankala saada rahoitusta mitään kautta. Toisaalta meillä on järjestöjä, joihin liittyminen ei kiinnosta kuin harvoja, mutta joille rahaa silti jaetaan.

Ongelma ei KomNL:n mukaan korjaannu rahahanat sulkemalla tai jäsenlistoja vaatimalla, vaan vika on järjestöjen luonteessa.

– Nyt on aloitettava päättäväinen uudistustyö, jonka kautta järjestölainsäädäntö saadaan tuotua 2000-luvulle, tämän päivän kevytaktivismin ja pikatempausten tarpeita vastaavaksi.

Kommunistinen nuorisoliitto ehdottaa, että rahaa jaetaan nykyistä useammalle taholle nykyistä pienempinä erinä, ja että myös rekisteröitymättömät yhteisöt otetaan huomioon.

– Mikäli nykyisiä tukia leikataan puuttumatta yhdistysrakenteen kankeuteen, on varmaa että eniten kärsivät nimenomaan vasemmistolaiset nuorisojärjestöt, joilla ei ole suurpääoman tukea takanaan.

Nuorisoliiton puheenjohtajaksi valittiin Heikki Ketoharju, varapuheenjohtajaksi Linda Ojanen ja pääsihteeriksi Iida Ylönen. Tiedottajana toimii Minna Mentula.

Heikki Ketoharju kertoo, että KomNL suuntaa kesällä perinteiseen tapaan festivaaleille. Kalenterissa ovat jo ainakin Helsingin Pride -kulkue sekä Faces-festivaali heinäkuussa. Elokuuhun on suunniteltu viikonlopputapaamista.

– Kommunistinuoret ovat myös aktiivisesti mukana Occupy-toriliikkeessä ympäri maata. Tarkoitus on lisäksi aktivoida erilaisia toimintaryhmiä jäsenistön kiinnostuksen mukaan, toteaa Ketoharju.

www.komnl.fi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.