Kommunistit hakevat politiikalle uutta suuntaa

31.08.2016 - 14:45
(updated: 31.08.2016 - 14:57)

Suomen ei tule allekirjoittaa kahdenvälistä puolustusyhteistyösopimusta Yhdysvaltojen kanssa, totesi Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen.

– Suomi ja alueellinen turvallisuutemme ei tarvitse lisää julkilausumia, kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia ja askelia kohti tiiviimpää liittolaissuhteita Nato-jäsenmaiden tai itse Naton kanssa.

Väisänen puhui viikonloppuna SKP:n keskuskomitean kesäkokouksessa Hauhon Vähäjärvellä.

Muutetaan politiikan suuntaa

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja teki aloitteen Sipilän hallituksen oppositiovoimien demarien, vihreiden ja vasemmistoliiton vaaliyhteistyöstä. Tuomiojan yhteisrintamalla olisi määrä nousta hallitusvaltaan seuraavissa eduskuntavaaleissa ja sitä kautta muuttaa nykyistä hallituksen poliittista linjaa.

"Politiikan suunnan muuttamisessa kansalaisyhteiskunnan aloitteet ja joukkoliikkeiden osallistuminen ovat keskeisiä."

– Olen ollut kriittinen Tuomiojan aloitteelle. Joku on virheellisesti väittänyt, että olisin ampunut viestin tuojan. Olen taideopinnoissani oppinut, että kritiikki on kunnianosoitus kohteelleen. Politiikan suunnan muuttaminen ei ole uskottavaa jos se perustuu selvästi poliittisen eliitin omaan huoleen vahvistaa vain vanhoja valta-asemia, sanoo Väisänen

Hänen mukaansa politiikan suunnan muuttamisessa kansalaisyhteiskunnan aloitteet ja joukkoliikkeiden osallistuminen ovat keskeisiä.

Yhteistyöesitys vasemmistoliitolle

Parhaillaan Euroopan vasemmistossa (EL) kirjoitetaan kolmenkymmenen eurooppalaisen vasemmistolaisen, punavihreän ja kommunistisen puolueen voimin yhteistä poliittista analyysiä ja asiakirjaa Euroopan vasemmiston puoluekokoukseen. EL:n kongressi järjestetään joulukuussa Berliinissä.

– Ehdotan, että SKP ja vasemmistoliitto alkavat suunnitella yhteistyötä ja toimintaa, jolla voidaan vahvistaa Euroopan vasemmiston poliittisen asiakirjan kanssa linjassa olevia tavoitteita uusliberalistisen politiikan vastaisessa toiminnassa ja vasemmistolaisen yhteistoimintakulttuurin emansipoimiseksi – voimaannuttamiseksi, visioi Väisänen.

Uusi keskuskomitea työhön

Vähäjärvellä uudet edustajakokouksessa valitut jäsenet aloittivat kolmivuotisen työnsä keskuskomiteassa. Kokouksessa päätettiin uusista puoluetyötä konkretisoivista ryhmistä ja uusista tavoista tehdä työtä ja toimia. Puolueen tuore pääsihteeri Petra Packalén sekä uudet varapuheenjohtajat, siilinjärveläinen sosiaalityöntekijä Susanna Rissanen ja jyväskyläläinen opettaja ja varavaltuutettu Miguel López, osallistuvat kokoukseen omilla puheenvuoroillaan.

Kesäkokouksen esityslistalta löytyivät muun muassa tamperelaisen Simo Suomisen alustus kuntavaaleista, helsinkiläisen joukkovoima-aktiivi Tiina Sandbergin keskustelunavaus joukkoliikkeissä toimimisesta ja kemiläisen Tapio Siirilän askelmerkit kohti SKP:n puolueohjelman päivittämistä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.