Kommunistit julkaisevat 20.11. Natoa vastustavan musiikkivideon

19.11.2021 - 17:15
(updated: 25.11.2021 - 12:29)
Kuvakaappauksia ensiesitykseen tulevalta videolta.

Taiteilijoiden rauhanjärjestö PANDista, Helsingin Sävyklubeista ja Voice of Finlandista tuttu Merikukka Kiviharju on julkaissut uuden Nato-vastaisen biisin “Irvistä Natolle – rauha maistuu paremmalle”. Video ensiesitetään Suomen kommunistisen puolueen Youtube-kanavalla 20.11. klo 12:00.

Musiikkivideon alussa kuuluu palamisen rapinaa. Ensimmäinen kuva on ydinräjähdyksestä. Rauhankyyhkyt yrittävät ottaa paikkaansa melko toivottamassa maailmankuvassa. Ahdistaa.

Irvistä Natolle – rauha maistuu paremmalle

Rauhan valkokyyhky nyt viestin tuo maailmaan.

Sodat kaikki pois pyyhkiytyy kun aseet maahan lasketaan. Sotateollisuus alas ajetaan.

Kilpavarustelu lakkautetaan.

Ja saadaan rauha maailmaan.

Kiviharjun musiikkivideon viesti on selvä. On edistettävä rauhantyötä. On laskettava aseet maahan ja aloitettava aseistariisunta. Laulussa sanotaan, että rauhankyyhkyt voivat lakkauttaa kilpavarustelun ja sotateollisuuden.

− Kyllä, olen rauhanaktivisti ja mielestäni yksi parhaista keinoista edistää rauhaa on taide. Minulle se on musiikki, koska se on mitä minä osaan parhaiten. Ihastelen aina hyviä puhujia koska sieltä löytyy ne faktat, joita minä en sanoin osaisi muodostaa joten minun tehtävä on vedota tunteisiin. Minusta tuntuu, että ihmisten on helpompi lähestyä rauhansanomaa, jos mukana on taidetta, kertoo lauluntekijä.

Kiviharjun mielestä rauhantyötä tarvitaan enemmän, kuin koskaan.

– Hämmennystä ja ihmetystä herättää se, kun kerron, että olen menossa keikalle rauhantapahtumaan. Ehkä tämä sitten on jotain sellaista mikä ei ole valtavirrassa, mutta voi olla myös, että ihmiset olettavat että kaikki on hyvin eikä tarvetta rauhantyölle ole. Itse koen, että sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Rauhanjärjestöt ja rauhanliike tekee hienoa työtä monella saralla, mutta näkyvyys ja arvostus on aivan liian vähäistä verrattuna sotien ja sotakoneistojen saamaan huomioon. Sotateollisuus on valtava bisnes ja sitä johtavat ihmiset, jotka eivät ota minkäänlaista vastuuta ja jotka eivät piittaa yhtään siitä millaista tuhoa aseet kylvävät ympäri maailmaa. Lisäksi unohdetaan kokonaan sotien ja sotateollisuuden saastuttavuus, joka on hyvin merkittävä. Rauhankasvatus olisi hyvä aloittaa jo tarhassa, jotta pääsisimme irti sotaa ihannoivasta historiasta. Kasvatuksesta lähtee rauha. Missä ovat koulujen rauhantunnit, kysyy Merikukka Kiviharju.

Videon ensiesitys katsotaan porukalla myös Tampereella Militarismi maistuu pahalta -tapahtumassa Metson Pihlaja-salissa la 20.11. klo 12-15. Yleisötapahtumassa kuullaan Rauhanpuolustajien puheenjohtaja Markku Kangaspuron alustus otsikolla Suomi ja Itämeren alueen turvallisuus. Lisäksi sosiologi Timo Virtala alustaa otsikolla Väkivallattomuuden voima. Lisäksi salissa nähdään näyttely lehtikirjoituksista ja -lööpeistä asevarustelua ja Natoa vastaan.

Tapahtumaan voi osallistua myös etänä zoomilla:

https://us06web.zoom.us/j/83630659173

 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri