Korkeakouluopiskelijat sinnittelevät

26.01.2018 - 10:30
(updated: 29.01.2018 - 14:42)

Tuoreessa tutkimuksessa on tarkasteltu päätoimisesti korkeakouluissa opiskelevien toimeentuloa.

Vastauksista käy ilmi, että kuukausitasolla rahaa on käytettävissä kaiken kaikkiaan keskimäärin lähes 900 euroa. Tärkein tulonlähde on Kelan opintotuki, mutta toimeentulon lisää haetaan eri lähteistä. Menoista suuri osa koostuu asumisen kustannuksista.

Opintolainaa nostaa hieman yli puolet opiskelijoista. Suurimman menoerän muodostavat asuminen ja ruoka. Lainaa otetaan keskimäärin 7000 euroa. 

Vastaajista lähes puolet ilmoittaa tekevänsä töitä. Keskiarvotienesti kuukaudessa liikkuu reilussa kuudessasadassa eurossa.

Muuta tuloa saadaan saadaan vanhemmilta tai sukulaisilta. 

Opintolainapainotteisuudesta eroon

Moni vastaajista toivoisi opintotukijärjestelmään parannusta. Erityisesti opintolainapainotteisuutta tulisi minimoida ja vastaavasti tulorajaa korottaa. Myös opiskelijan hyvinvointi ja jaksaminen huolettavat. Järjestelmää kritisoidaan siitä, että itsensä kehittämistä ei tueta tarpeeksi.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.