Kotidata käyttää mielivaltaa henkilöstön kohtelussa

10.11.2020 - 13:15
(updated: 11.11.2020 - 16:57)

Ammattiliitto Pro on jättänyt tänään Kaupan liitolle ja valtakunnansovittelijalle lakkovaroituksen Suomen Kotidataan. Lakko alkaa 25. marraskuuta.

Työriitaan on haettu ratkaisua jo pitkään. Kotidatan työntekijät ovat Ammattiliitto Pron jäseniä, ja liitto on saanut valtuutuksen edustaa heitä työehtoihin liittyvissä asioissa.

Kotidata maksaa henkilöstölleen samasta työstä jopa puolta vähemmän palkkaa, kuin muissa alan yrityksissä maksetaan.

– Ei riitä, että Pro osapuoli hakee aktiivisesti ratkaisua, jos työnantaja ei todellisuudessa tule yhtään vastaan, vaan haluaa Kaupan liiton tuella raivokkaasti halpuuttaa ICT-alan ammattilaisten työtä Suomessa. Pro ei jätä jäseniään yksin, kun jäsenet eivät voi luottaa työnantajan esityksiin palkkatason vakiinnuttamiseksi tai muiden epäkohtien korjaamiseksi, Ammattiliitto Pron johtaja Antti Hakala sanoo.

Kotidata ei ole osoittanut kykyä tehdä itsenäisiä päätöksiä asian ratkaisemiseksi, joten paikalliseen sopimiseen ei ole tässä yrityksessä perusteita, sillä luottamuspula on niin suuri.

– Yrityksen esittelemä palkitsemisjärjestelmä ei takaa henkilöstölle sellaista varmuutta ansiotasosta, johon he voisivat luottaa, Ammattiliitto Pron sopimusalavastaava Mika Mäkelä korostaa.

– Yrityksessä on todettu useita väärinkäytöksiä ja mielivaltaa henkilöstön kohtelussa. Pro ei voi jättää jäseniään yksin, vaan Pron tehtävä ammattiliittona on tukea jäseniään, kunnes asiassa saavutetaan työntekijöitä tyydyttävä ratkaisu, Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren sanoo.

Kaupan liitto väittää toistuvasti ja virheellisesti järjestöpolitiikaksi Pron vaatimuksia saada jäsenilleen heidän työtään vastaava palkka.

– Kyse ei ole järjestöpolitiikasta, vaan työntekijöiden oikeudesta tulla toimeen asiantuntijatyöstä maksettavalla työn vaativuutta vastaavalla palkalla. Kotidata maksaa henkilöstölleen samasta työstä jopa puolta vähemmän palkkaa kuin muissa alan yrityksissä maksetaan, Mäkelä korostaa.

Tilaa Tiedonantaja ja saat radikaalin vasemmistolaisen äänen kotiisi kerran kuukaudessa ja/tai koko lehden diginä myös verkossa!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.