Koulujen Elokuvaviikkoa vietetään lokakuussa

27.09.2016 - 13:30

Uusi toiminnallinen Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvakasvatusta kouluihin. Tänä syksynä Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 3.-7. lokakuuta. Hankkeeseen voivat osallistua kaikki halukkaat koulut ja luokat, sillä kaikki materiaali on vapaasti netissä jokaisen ulottuvilla ja tapahtumapaikkana on pääosin oma koululuokka. Elokuvista järjestetään näytöksiä myös paikallisissa elokuvateattereissa.

Hankkeeseen voivat osallistua kaikki halukkaat koulut ja luokat.

Elokuvakasvatuksellisen teemaviikon aikana oppilaat pääsevät katsomaan ja analysoimaan kotimaisia elokuvaklassikoita, oppimaan elokuvakulttuurista toiminnallisten teematuntien avulla sekä tekemään itse elokuvia. Elokuvaviikon osa-alueet ja tehtävät on rakennettu uuden opetussuunnitelman oppimistavoitteiden mukaisesti. Elokuva-aiheinen teemaviikko myös edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja kulttuuripolkuja. Elokuvaviikon sisältö on yhdistettävissä moniin eri oppiaineisiin ja oppimateriaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Elokuvaviikon sisältö on suunniteltu 3. ja 8.-luokille.

Elokuvaviikon lähtökohta on nettisivusto www.elokuvaviikko.fi, joka toimii opettajien ja oppilaiden tukena viikon ajan. Elokuvaviikon elokuvat voi katsoa suoratoistona KAVIn Elokuvapolulla. Elokuvakohtaiset oppimateriaalit löytyvät myös Koulukinon sivuilta.

Koulujen elokuvaviikko on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke. Elokuvaviikko on toteutettu yhteistyössä Valveen elokuvakoulun, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI), Koulukino ry:n ja Lastenkulttuurikeskusten verkoston kanssa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.