KRAY: Jo riittää kansallisomaisuuden ryöstäminen!

20.10.2014 - 12:16
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kari Pekkarinen juonsi Hakaniemessä ay-liikkeen avoin mikki -tapahtumaa viime huhtikuussa. / Toivo Koivisto |

Kuka muistaa, mikä ja milloin oli vasemmiston ja ay-liikkeen edellinen yhteiskunnallisen edistyksen aloite?

Tämän kysymyksen aikoo esittää Helsingin Hakaniemessä 22. lokakuuta joukko ay- ja ruohonjuuritason kansalaistoimijoita. Kriittisen ay-verkoston poliittisessa mikki auki -tapahtumassa mukana ovat muun muassa Helsingin työttömät, Vaihtoehto EU:lle -tiedotuskeskus ja eri liittoja edustavat ammattiyhdistysaktiivit.

– Yhteiskunnallisesta kehityksestä käytävässä taistelussa aloite on jo vuosikymmenien ajan ollut elinkeinoelämällä, sanoo KRAY:n pääkaupunkiseudun toimintaryhmän Mauri Perä.

Hän pitää Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Lasse Laatusta johdonmukaisena luokkakantaisena rahavallan ideologina, joka on päässyt viime vuosina valitsemaan yhteiskunnallisen keskustelun teemat.

– Olisiko nyt jo meidän vuoro, pitkän linjan ammattiyhdistysaktiivi kysyy.

Mukana järjestelyissä on myös Kari Pekkarinen, Metalliliiton ammattiosasto 5:n puheenjohtaja. Päätös Palmian pilkkomisesta osoittaa hänestä, miksi vahvalle poikkiammatilliselle ay-verkostolle on tilausta.

– Tämä on osa samaa iänikuista yksityistämisideologiaa. Vaikka liikelaitoksen yhtiöittäminen ei tarkoita suoraan yksityistämistä, siihen se jatkossa johtaa. Se on saatava torjuttua.

Myös Yhdysvaltain ja EU:n välillä käytävät salaiset TTIP-vapaakauppaneuvottelut ovat Pekkarisesta ay-liikkeelle enemmän kuin iso uhka. Hän toivoisi SAK:lta jämäkämpiä kannanottoja sopimukseen sisältyvistä ongelmista.

Muutkin ay-liikkeen johdon viimeaikaiset päätökset tulevat luultavasti herättämään torilla kritiikkiä, Pekkarinen arvailee.

– Esimerkiksi eläkeratkaisua ei varmaankaan taputtaen hyväksytä.

Ay- ja ruohonjuuritason kansalaistoimijoiden mikki auki –tapahtuma Helsingissä HOK-Elannon aukiolla Hakaniemessä 22.10. klo 15.00 - 17.00.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa