Kriittinen ay-verkosto: solidaarisuutta satamalakkolaisille!

09.03.2010 - 15:20
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Satamatyöläisiä ja tukijoita mielenosoituksessa Helsingissä torstaina 4.3. / Toivo Koivisto |

Helsingissä järjestetään torstaina 11.3. jo toinen AKT:n satamatyöläisten tukimielenosoitus. Marssi eduskuntatalolle starttaa klo 15 Hakaniemen torilta.

Kriittinen ay-verkosto osoittaa tukensa AKT:n työtaistelulle. Verkoston kannanoton mukaan AKT:n satamalakko on lehdistössä ja sähköisessä viestinnässä nostettu yhteiskunnan erityisviholliseksi. Valtamedian mielestä lähes kaikki paha nyt ja tulevaisuudessa on AKT:n syytä.

Satamatyöläisten kamppailussa on kyse merkittävästä avauksesta työehtorintamalla. Tavoitteena oleva irtisanomiskorvaus hillitsee irtisanomisia ja estää työvoiman vaihtamisen halpatyövoimaan, kannanotossa todetaan.

Stop Inkeroinen!

EK:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen huutaa julkisuuteen työantajien poliittiset tavoitteet ja neuvoo hallitusta ay-liikkeen toiminnan rajoittamiseksi ja työläisten oikeuksien polkemiseksi. Satamatyöläisten taistelun merkitys demokratian, ay-oikeuksien ja ammattiyhdistysliikkeen taistelukunnon kannalta nousee arvoon arvaamattomaan. Siksi lakkolaisten kimppuun käydään hysteerisellä raivolla.

Inkeroisen esiintyminen saa meidät vakuuttuneeksi, että satamalakossa on kysymys työtätekevien huomisen oikeuksista. Lakon menestys on meidän kaikkien asia. Jonkun on kuljettava edellä, jotta yleensä päästään eteenpäin demokraattisten oikeuksien puolesta käytävässä taistelussa, toteaa Kriittinen ay-verkosto.

Solidaarisuutta aktivoitava

Kriittinen ay-verkosto avaa verkkoon netti-istunnon, jossa pohditaan miten kukin verkoston jäsen voi omassa ay-ympäristössään aktivoida solidaarisuustoimintaa satamalakkolaisten tueksi.

Työpaikoilla ja ammattijärjestöissä tulisi selvittää mahdollisuudet osallistumisesta tukimielenosoituksiin.

kriittinenayverkosto.blogspot.com

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (36 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.