Kuinka kommunistinen nuorisojärjestö keräsi 1,4 miljoonaa USA:n dollaria korona-apuun Keralassa

17.09.2020 - 15:15
(updated: 21.09.2020 - 16:20)
DYFI:n aktiivit osallistuvat maataloustöihin Keralan eri osissa. Kuva DYFI

Intian Keralan osavaltion demokraattinen nuorisoliitto keräsi 1,4 miljoonaa dollaria kierrätyskampanjalla, jossa kerättiin romua koko osavaltiosta ja myytiin kierrättäjille.

Covid-19-pandemian alusta lähtien vasemmistolaiset nuorisojärjestöt ovat olleet etulinjassa sekä tarjoamassa apuaan että vastustamassa yrityksiä hyökätä ihmisten oikeuksia vastaan. Esimerkkinä tästä on toiminut kommunistisen Intian Keralan osavaltion demokraattisen nuorisoliiton (DYFI) käynnistämä kierrätyshanke "Recycle Kerala", joka on kerännyt yli 1,4 USA:n dollaria Keralan osavaltion avuksi taistelussa Covid-19-pandemiaa vastaa. 6. elokuuta järjestön johto luovutti koko tuoton Keralan pääministerin katastrofirahastolle (CMDRF).

Keralan vasemmistohallitus on erottautunut maailmanlaajuisesti ihmiskeskeisillä koronatoimillaan ja saavuttanut mainetta taisteltuaan onnistuneesti kahta epidemia-aaltoa vastaan. Nuorisoliiton hanke sijoittuu kolmannen aallon torjunnan aikaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Keralassa kerätty rahasumma
Recycle Kerala-kampanjan juliste, jossa kerätty rahasumma Intian rupioina.

Monista muista rahankeruukampanjoista poiketen Recycle Keralassa kerättiin käytettyjä materiaaleja kotitalouksista kierrätystä varten. Demokraattinen nuorisojärjestö myi kerätyt tavarat eteenpäin romukauppiaille ja kierrättäjille. Tuotot sen jälkeen koottiin yhteen ja luovutettiin osavaltion johdolle.

Alkaen toukokuusta ydinjoukko jokaisesta DYFI:n 27 240 perusyksiköstä teki omissa yhteisöissään vierailuja kotitalouksiin keräten kirjoja, vanhoja sanomalehtiä, viallista elektroniikkaa yms. Jotkut kotitaloudet lahjoittivat myös arvoesineitä, kuten maalauksia, veistoksia ja muita taide-esineitä lisäten merkittävästi keräyksen tuottoa.

Lahjoituksia saatiin myös maataloustuotteiden muodossa: Hedelmiä, kasviksia, siipikarjaa, maitotuotteita. Jotkut pienviljelijät lahjoittivat koko satonsa riisiä, juureksia tai keittobanaania. Keralan syrjäisissä kylissä, joissa liikkumisrajoitusten takia maataloustuotteiden myyminen on ollut hankalaa, DYFI:n komiteat kävivät ostamassa tuotteita ja myivät ne eteenpäin. Lisäksi lahjoitettiin karjaa, kasvisten siemeniä sekä kukkien ja runsastuottoisten hedelmäkasvien taimia, jotka kaikki myytiin eteenpäin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Recycle Kerala-hankkeen julisteita
Recycle Kerala-hankkeen julisteita

Nuorisoliittolaiset myivät sisävesistöistä pyydettyä kalaa. Joissakin paikoissa myytiin paikallisia kirjailtuja vaatekappaleita sekä valtion rahapeliyhtiön lottokuponkejakin.

Merkittävä hanke oli myös ympäri osavaltiota tapahtunut jokien puhdistustyö. Joista siivottiin 6,5 tonnia muovipulloja ja muuta muovijätettä, joka myytiin kierrätystarkoituksiin. DYFI:n aktiivit niin ikään puhdistivat yksityisiä kaivoja ja siivosivat tehtaita, toimistoja ja koteja, mistä saadut tulot lahjoitettiin hankkeelle.

Monet suositut jalkapalloilijat kansallisesta tai osavaltion liigasta sekä paikallisista joukkueista lahjoittivat pelipaitojaan, jotka sitten huutokaupattiin.

DIFY:n tukemia pienviljelijöitä eri puolilta Keralaa
DYFI:n tukemia pienviljelijöitä eri puolilta Keralaa

Nuorisoliitto piti siellä täällä pieniä ruokapaikkoja, joissa myytiin paikallisia herkkuja edullisin hinnoin. Se tarjosi myös edullisia paikallisliikenteen kuljetuspalveluita siellä, missä koronasulun aikana yhteydet olivat rajoitettuja. Nuorisoliittolaiset katupilapiirtäjät lahjoittivat töidensä tuottoja ja artistit järjestivät katukonsertteja covid-19-turvaohjeita noudattaen.

Näiden panostusten ohella Demokraattisen nuorisoliiton toimijat työskentelivät rakennuksilla, maatiloilla ja marketeissa ansionsa lahjoittaen.

Vaikka toimet jäivät vaille huomiota valtavirtamediassa, Demokraattisen nuorisoliiton vaivannäkö ja työpanos on saanut hyvän vastaanoton sosiaalisessa mediassa. Virallisessa lehdistötilaisuudessaan 7. elokuuta Keralan pääministeri Pinarayi Vijayan antoi DIFY:n hankkeelle tunnustusta roolimallina maailmalle: "Tämä hanke tullaan muistamaan tunnusmerkkinä osavaltiomme nuorisolle, joka on valmis taistelemaan yhteisen hyvän puolesta kaikkia vastoinkäymisiä uhmaten."

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

DYFI:n aktiivit osallistuvat maataloustöihin Keralan eri osissa
DYFI:n aktiivit osallistuvat maataloustöihin Keralan eri osissa

DYFI:n nuorisojaoston vapaaehtoiset ovat olleet aktiivisia avustus- ja pelastustöissä Keralan kohdatessa rankkasateita ja tulvia. Aikaisemmin kesäkuussa DYFI jakoi ilmaiseksi vähintään 11804 erilaista laitetta, kuten televisioita, matkapuhelimia, ipadeja, tabletteja ja kannettavia tietokoneita opiskelijoille, jotta nämä voisivat osallistua etäopetukseen.

Näiden ponnistusten lisäksi DYFI:n meneillään oleva covid-19-sairaanhoitojärjestelmään kuuluvien toimitilojen (mm. ensivaiheen hoitokeskukset) siivoustyöt ja auttaminen kaikkialla osavaltiossa maaliskuusta lähtien sekä koordinoidut auttamisketjut koronasulun aikana ovat saaneet paljon kiitosta ja arvostusta kansalaisyhteiskunnalta.

Alkuperäinen artikkeli Peoples Dispatch.
Käännös Maria Malmström
DYFI Facebookissa

Tilaa Tiedonantaja ja saat radikaalin vasemmistolaisen äänen kotiisi kerran kuukaudessa ja/tai koko lehden diginä myös verkossa!

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.