Kultin johto uudistui

29.05.2017 - 14:00

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n hallitus järjestäytyi kokouksessa toukokuussa. Hallitus valitsi puheenjohtajakseen Juha Säijälän. Varapuheenjohtajaksi valittiin Janne Wass.

Juha Säijälä on Kulttuurivihkot-lehden toimituspäällikkö ja ollut aiemmin Kultin hallituksen jäsenenä yhden kauden. Janne Wass toimii Ny Tid -lehden päätoimittajana ja on nyt toista kautta peräkkäin mukana Kultin hallituksessa.

Puheenjohtaja Juha Säijälän mukaan Kultin nyt alkaneella hallituskaudella edessä ovat ainakin taloudelliset haasteet.

– Kultin tehtävänä on saada päättäjät ja suuri yleisökin ymmärtämään kulttuurilehtien merkityksen. Kultin tulee kamppailla kulttuurilehtien riittävän rahoituksen puolesta eli että kulttuurilehtitukea ei jatkossakaan leikattaisi ja mieluummin nostettaisiin vähintäänkin kustannustason nousun verran. Myös tasokorotus olisi tietysti tarpeen, Säijälä huomauttaa.

"Olisi tärkeää huolehtia siitä, ettei kaikkea yksipuolisesta valtamediasta poikkeavaa mediakenttää leimata epäilyttäväksi valemedioiden jahtaamisen nimissä."

– Tuotanto-, posti- ja henkilöstökulut nousevat, ilmoitustuotot hupenevat ja monien lehtien levikit pienevät. Samaan aikaan vaaditaan yhä korkealaatuisempaa sisältöä jotta lehdet pystyisivät kilpailemaan netin ilmaismateriaalin kanssa. Tässä onkin pienlehtien suurin haaste tulevaisuudessa: mistä rahat? pohtii myös varapuheenjohtaja Janne Wass.

Lisäksi Säijälä muistuttaa yhden keskeisen Kultin tehtävän olevan auttaa kulttuurilehtiä saamaan enemmän näkyvyyttä.

– Kenties voisi myös miettiä Kultin mahdollista panosta keskusteluun median luotettavuudesta ja valemediasta. Olisi tärkeää huolehtia siitä, ettei kaikkea yksipuolisesta valtamediasta poikkeavaa mediakenttää leimata epäilyttäväksi valemedioiden jahtaamisen nimissä.

Moninainen kenttä

Puheenjohtaja Säijälän mukaan kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien kenttä on hyvin moninainen. Hänen mielestä tämä on tietysti Kultille myös haaste – miten esiintyä yhdellä äänellä niin moninaisen joukon edustajana?

– Monet intressit ovat silti yhteisiä, kuten rahoitukseen, näkyvyyteen ja markkinointiin liittyvät tarpeet. Yhteistä lienee myös tietty journalistinen etiikka ja laatu, enkä tarkoita tällä nyt pelkästään JSN:n jäsenyyttä. Kultin lehdet tarjoavat yhteiskunnalliseen keskusteluun todella paljon. Monesti tämän päivän puheenaiheet kulttuuri- ja mielipidelehdissä ovat kuitenkin huomisen puheenaiheita valtamediassa. Vain marginaalissa voi syntyä uutta, ja muun muassa sitä Kultti-lehdet nostavat esiin, Säijälä toteaa.

Myös Tiedonantaja on Kultti ry:n jäsenlehti.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.