Kunta-alan palkkaneuvotteluissa kyse myös tasa-arvosta

02.02.2011 - 11:01
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– Kunta-alalla pitäisi puuttua voimakkaasti myös määräaikaisiin työsuhteisiin, sanoo turkulainen Teea Jäske. / Hertta Sandberg |

Kuntasektorin tes-neuvotteluissa pitää ilman muuta saada kuluttajahintojen kallistumisen vuoksi riittävät yleiskorotukset, toteaa turkulainen Teea Jäske.

– Palkkojen on oltava suhteessa elinkustannuksiin eli vähintään kolme prosenttia, sillä kuluttajahintojenkin nousu oli viime joulukuussa jo melkein sen verran.

Jäsken mielestä yleiskorotusten lisäksi pitäisi puhua myös kunta-alan palkkojen jälkeen jäämisestä yksityiseen puoleen verrattuna.

– Palkkakehitys on ollut suurin piirtein samalla tasolla, mutta kunta-alan ja yksityisen puolen palkkaero ei kavennu sillä. Kuntapuolelle tarvitaan reilummat korotukset.

Jäske muistuttaa, että ilmiö nimeltä matalapalkkaiset naisalat kuuluu näiden palkkaneuvottelujen piiriin.

– Neuvottelut onnistuvat vasta silloin kun tämä ilmiö on historiaa. Kaikille kuuluvien yleiskorotusten lisäksi pitäisi tiukasti huolehtia kunta-alan matalimpiin palkkoihin korotukset.

– Kunta-alalla pitäisi puuttua voimakkaasti myös määräaikaisiin työsuhteisiin. Kuntapuolen pitäisi olla turvallisen työpaikan takaaja, nyt se on määräaikaisesta työsuhteesta toiseen työntekijää pompottava työnantaja, sanoo itsekin määräaikaisessa työsuhteessa työvalmentajana työskentelevä Teea Jäske.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.