Kuntavaalit SKP:lle pettymys

10.04.2017 - 13:30
Kuvassa JP Väisänen (oik.) ja Riitta Häkälä kampanjoimassa Helsingissä.

Kuntavaaleissa ja SKP:n toiminnan ytimessä tovereilla ja aktivisteilla on ollut vakava tavoite kansanvallan ja osallistuvan demokratian vahvistamisesta ja vaaleissa onnistumisessa.

– Emme onnistuneet tavoitteessamme, kertoo SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen pettyneenä vaalien tulokseen.

SKP menetti valtakunnallisesti valtuustopaikkoja yhdeksästä kahteen. Ääniä SKP:n ehdokkaat keräsivät koko maassa 7 436, mikä on lähellä viime eduskuntavaalien tasoa.

Lähtöasetelmat huonot

Väisäsen mukaan SKP lähti kuntavaaleihin valtakunnallisesti jo lähtökohtaisesti huonommasta asetelmasta kuin viimeksi vuonna 2012. Ehdokkaiden ja vaalikuntien määrässä puolue jäi jälkeen viimekertaisesta. Kuntia ja ehdokkaita oli vähemmän mukana kuin viimeksi.

– Vaalit mittaavat järjestötyön onnistumista ja lähtöasetelma kertoo jo tarpeesta parantaa järjestötyön alueellisuutta ja saavutettavuutta, sanoo Väisänen.

Järjestötoimintaa vahvistettava

Väisänen korostaa, että ei ole vain vahvistuneen porvaripolitiikan, median epädemokraattisuuden tai rahanpuutteen suoraa syytä, että SKP ei voinut edetä näissä vaaleissa.

– SKP:n on vahvistettava järjestötoimintaa, otettava paikka ihmisten yhteistoiminnassa ja saatava jokaisen toverin erityisosaaminen eli se kullekin luonteva tekeminen osaksi jokapäiväistä järjestötoimintaa, visioi Väisänen.

Lue koko haastattelu SKP:n sivuilta >>>

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.