Kuntavaalit vauhtiin Tampereella keskuskomiteassa

17.11.2016 - 12:45

SKP:n keskuskomitean kokouksessa paikallispolitiikka, kuntavaalivalmistelut ja kansainvälisen poliittisen tilanteen analyysi kohtaavat. Luokkataistelu on luonteeltaan aina kansainvälistä ja kuntavaalivalmistelut haastavat nyt konkreettiseen toimintaan.

Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen SKP:n Jari Heinonen alustaa kuntavaaleista. Pääsihteeri Petra Packalén esittelee vaalityöryhmän esityksen kuntavaalien suunnitelmasta ja ohjelmasta. Kokoukselle esitetään molempien saattamista piirien käsittelyyn.

Sotaa ja imperialismia vastaan

Keskuskomitea on kutsunut kokoukseen Helsingin Yliopiston Lähi-idän kehitykseen ja politiikkaan erikoistuneen tutkijan dosentti Pertti Multasen alustamaan Syyriasta ja Lähi-idän tilanteesta.  Kokouksessa päätetään Syyrian sotaa käsittelevästä kannanotosta.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen kertoo miten maailman kommunististen ja työväenpuolueiden 19. kokous Vietnamissa ja Hanoin julkilauma vaikuttavat SKP:n toimintasuunnitelman suunnitteluun.

Puolueen varapuheenjohtaja Susanna Rissasen puheenvuorossa käsitellään Euroopan vasemmiston (EL) ja SKP:n valmistautumista EL:n edustajakokoukseen. Kokouksessa päätetään SKP:n edustajista EL:n hallituksessa.

Pääsihteeri Petra Packalén valottaa Kreikan vasemmiston taistelua kansainvälistä suurpääomaa ja sen instituutioita vastaan raportissaan Syrizan 2. edustajakokouksesta.

SKP yhteistyössä muiden muutosta haluavaien kanssa

Demokraattisen sivistysliiton (DSL) pääsihteeri ja opintojohtaja Jari-Pekka Tamminen kertoo kokouksessa SKP:n ja DSL:n yhteistyöstä ja uudesta Marx-opistosta.

SKP:n keskuskomitean kokous päättää järjestökyselyn tekemisen aloittamisesta ja Tiedonantaja-festivaalin ajasta ja paikasta. Lisäksi kokouksessa kuullaan selvitys SKP:n tekemistä yhteistyöaloitteista Vasemmistoliitolle (VAS), Kommunistiselle työväenpuolueelle (KTP), Kommunistien liitolle ja Suomen työväenpuolueelle (STP).

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean kokous 19.11.2016 klo 11:00 -16:30. Tampere, työväentalo Tapiola, Karhunkatu 71.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.