Älä usko pelkkiin puheisiin!

31.03.2011 - 09:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Vaalitauluja pistettiin telineisiin Helsingissä. / Toivo Koivisto |

Perustuslain mukaan vallan Suomessa pitäisi kuulua kansalle ja eduskunnan edustaa kansalaisten tahtoa. Monien ehdokkaiden vaalikentillä antamat lupaukset on kuitenkin syöty jo ennen vaaleja.

EU-paketti sivuutti kansalaiset

Pääministeri Mari Kiviniemi ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen ovat hyväksymällään Euroopan unionin vakauspaketilla sitoneet myös seuraavan hallituksen jatkamaan julkisten menojen leikkaamista. Vakauspaketilla tuetaan pankkeja miljardeilla samaan aikaan kun työllisyyteen, julkisiin palveluihin ja sosiaaliturvaan ei muka riitä rahaa. Kaiken lisäksi vakauspaketilla annetaan EU-komissiolle valta kontrolloida jäsenmaiden budjetteja.

Tällaisten ratkaisujen tekeminen kansalaisilta mitään kysymättä kuvaa valtaeliitin ylimielistä piittaamattomuutta demokratiasta. Samalla se kertoo siitä, miten pankkien ja suurpääoman ääni painaa päätöksenteossa paljon enemmän kuin muiden.

Palveluja leikataan vastoin enemmistön tahtoa

Demokratian sivuuttaminen näkyy myös julkisten palvelujen karsimisena, kilpailuttamisena ja yksityistämisenä, vaikka kansalaisten enemmistö haluaa julkisten palvelujen kehittämistä. Kuntatasolla julkisten palvelujen heikentämisessä ovat mukana kaikki nykyiset eduskuntapuolueet kokoomuksesta ja keskustasta vihreisiin, demareihin, Vasemmistoliittoon ja Perussuomalaisiin. Räikeä esimerkki tästä on kaikkien nykyisten eduskuntapuolueiden juuri vaalien alla Helsingissä hyväksymä budjettiraami, jolla leikataan peruspalveluista reaalisesti kymmeniä miljoonia euroja samaan aikaan kun kaupunki kirjaa viime vuodelta satojen miljoonien ylijäämän.

Hallituspuolueiden sanojen ja tekojen ristiriitaa kuvaa vihreiden osallistuminen lisäydinvoimaa ajaneeseen hallitukseen. Samanlaista pelin politiikkaa valmistelee nyt Timo Soini päästäkseen ministeriksi.

Todellinen protesti

Todellinen protesti ja muutos tulee eduskunnan ulkopuolelta. Kansanliikkeet ovat monessa maassa näyttäneet kenkää korruptoituneelle eliitille. Myös Suomessa tarvitaan uusia, ryvettymättömiä voimia eduskuntaan. Tarvitaan myös lisää lähidemokratiaa, työpaikkademokratiaa, kansanäänestyksiä ja demokratian laajentamista talouden alalle.

Äänestä vastalause pankkiherroille ja rahalla ostetuille kansanedustajille!

Kenkää rahaeliitille!

Keinottelijat maksakoot itse kriisinsä

Loppu leikkaamiselle ja yksityistämiselle

900 euron perusturva ja 1 500 euron minimipalkka

Sama palkka samasta työstä samassa maassa

Pääomaverotusta kiristettävä, ei tasaverolle

Ei ydinvoimalle, kyllä ilmastoteoille

Kansanäänestys EU-sopimuksista

Joukot Pois Afganistanista, ei Natolle

Rahan vallasta kansan valtaan!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (14 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.