Lapin kommunistit: Huutia hävittäjille

21.09.2020 - 16:15
(updated: 23.09.2020 - 11:53)
HX-hävittäjähankkeen koko hintalappu tulee olemaan ainakin 10 miljardia, sanotaan SKP:n Lapin piiristä. Kuva Tiedonantaja

Hallitus esittää ensi vuoden budjettiin 1 500 miljoonaa euroa uusien rynnäkköhävittäjien etumaksuksi vastoin suomalaisten enemmistön toiveita, toteaa Suomen kommunistisen puolueen (SKP) Lapin piirin uusi kannanotto.

– Koko hintalappu tulee olemaan ainakin 10 miljardia. Kun käyttökustannukset lasketaan mukaan, puhutaan noin 40 miljardista, sanotaan SKP:n Lapin piiristä.

Lapin kommunistien mukaan hävittäjien hankintaa perustellaan Suomen puolustamisella, mutta oikeasti koneet ja niihin ostettavat kalliit ohjukset soveltuvat vain hyökkäyksiin.

– Suomella itsellään ei ole mitään hyökkäystarpeita, joten hankinta palvelee vain USA:n ja Naton hyökkäyshenkisiä tavoitteita.

Myös koronatilanteessa käytettävät kohteet rahankäytölle saavat kritiikkiä kommunisteilta.

– Rahojen käyttäminen sotakoneisiin on sulaa hulluutta tilanteessa, jossa koronaviruksen aiheuttama tauti aiheuttaa suuria kustannuksia ja ongelmia ihmisille ja yhteiskunnalle.

Hävittäjiin varattu puolitoista miljardia tulee SKP:n Lapin piirin mielestä käyttää pienituloisimpien hyväksi ja julkisten palveluiden – erityisesti terveydenhoidon - kohentamiseen.

Tilaa Tiedonantaja ja saat radikaalin vasemmistolaisen äänen kotiisi kerran kuukaudessa ja/tai koko lehden diginä myös verkossa!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.