Lapinlahden myyntiesitys pöydälle kahdeksi viikoksi

28.04.2020 - 19:30
(updated: 04.05.2020 - 15:40)
Lapinlahden entisellä sairaalalla keskusteltiin alueen kohtalosta jo helmikuussa 2020 / Kuva Toivo Koivisto

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta pani kahdeksi viikoksi pöydälle esityksen Lapinlahden entisen sairaalan myymisestä kansainväliselle kiinteistösijoitusyhtiö NREP:lle ja Lapinlahden puistoon NREP:lle kaavoitettavasta hotelli- ja asuntorakentamisesta.

Lapinlahden myyminen on herättänyt laajaa ja kovaa arvostelua.

Toimialajohtaja Mikko Ahon esittämää kulttuurihistoriallisesti, luontoarvoiltaan ja kaupunkilaisten virkistysalueena tärkeän Lapinlahden myyminen on herättänyt laajaa ja kovaa arvostelua asukkaiden, kulttuuriväen, arkkitehtien, tutkijoiden ja ympäristönsuojelijoiden taholta.

Kokoomus pyrkii pöydällepanon aikana sopimaan vihreiden ja sosialidemokraattien kanssa esityksen läpiviemisestä tekemällä siihen vähäisiä muutoksia. Keskusteluissa on ollut esillä muun muassa puistoon esitetyn hotellin sijoittelun ja massan pieni muuttaminen.

Lautakunta sai ennen kokoustaan muun muassa yli 100 kulttuuri-, yliopisto-, ympäristö- ja kansalaistoimijan vetoomuksen.

– Ehdotus Lapinlahden rakennusten myymisestä ja puistoon kaavoitettavasta hotelli- ja asuntorakentamisesta sivuuttaa tämän valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön suojeluvelvoitteet. Arvokasta kulttuuriperintöä, monimuotoista viherympäristöä ja ihmisten hyvinvointia ei pidä uhrata kaupalliselle ahneudelle, todetaan vetoomuksessa.

– Tämä on meille erävoitto koska kaupunkilaisia ja asiantuntijoita pitää kuulla paremmin. Aikalisä antaa mahdollisuuden kaikille avoimen 360- vaihtoehdon esilletuomiselle, kommentoi pöydällepanoa pitkään Lapinlahden puolesta toiminut Lapinlahden Lähde -yhteisö.

https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/66-taiteilijaa-tutkijaa-ja-ymp-ri...

Juttua muokattu 28.4. klo 19.52: lisätty kommentti Lapinlahden Lähde -yhteisöltä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.