Lapuan kaupunki palkitsi avoimesti fasistijärjestöjä ihannoivia

12.06.2020 - 11:00
(updated: 29.06.2020 - 12:25)
Lapuan Vuoden kulttuuriteko-palkinnon vastaanottivat Matti Kiilunen (vas.), Johanna Lahdensuo ja Jussi Latikka. Kuva Lapuan sanomien FB-sivu

Lapuan kaupunki on myöntänyt Vuoden kulttuuriteko-palkinnon viime joulukuussa ensimmäisen kerran järjestetylle itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueelle. Lapuan sanomien Facebook-kuvajulkaisussa palkintoa vastaanottaa kulkueen järjestäjät Matti Kiilunen, Johanna Lahdensuo ja Jussi Latikka.

Kiilunen ja Latikka ovat kuvassa sonnustautuneet kokomustaan asuun, johon on lisätty sininen kravatti. Tunnettu Lapuan liikkeen ja IKL:n värimaailma. Kiilunen on esiintynyt Ylen artikkelissa Lapuan liikkeeseen liittyvien tavaroiden keräilijänä. Omassa Facebook-profiilissaan Kiilunen kertoo olevansa ”Lapualainen kilpa-ampuja ja keräilijä(Lapuan Liike/IKL)”. Lapuan sanomat kertoo itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueen saavan jatkoa tänä vuonna.

Sosiaalisessa mediassa palkinnon jako on poikinut keskustelua Lapuan sanomien päivityksen alla.

Porilainen Jiri Mäntysalo kysyy kaupungilta suoraan rasismin ihannoinnista.

– Milloin Lapua osoittaa olevansa ihan järkeväkin paikkakunta ja lopettaa rasismin ja Lapuan liikkeen ihannoinnin?

Toinen kommentoija toteaa, että Lapualla käynti ei kiinnosta tulevaisuudessa.

– Kulttuuripalkinto natseille.. eipä tarvii ikinä tulla lapualla käymään.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.