Lauantaina marssitaan tieteen puolesta

20.04.2017 - 08:30

Tiedemarssi – March for Science järjestetään lauantaina 22. huhtikuuta kaikkialla maailmassa. Tällä hetkellä marsseja on järjestymässä 30 maassa jo yli 400 kappaletta.

Tiedemarssi – March for Science syntyi aluksi vastaiskuna niin sanotulle totuuden jälkeiselle maailmalle. Nyt ihmiset ympäri maailmaa haluavat näyttää, että luottavat edelleen tieteeseen, tutkittuun tietoon sekä faktoihin.

Tiede ja tutkimus tehdään kaikkien hyvinvoinnin edistämiseksi.

Marssin järjestäjien mukaan tiede, tutkimus ja faktat ovat pitkällisen prosessin tuotosta, jota ei voi sivuttaa mielipiteillä tai olankohautuksilla. Tiede ja tutkimus tehdään kaikkien hyvinvoinnin edistämiseksi.

Marssin järjestäytyminen alkaa lauantaina klo 11 Kansalaistorilla. Sieltä marssitaan klo 12 alkaen Senaatintorille, jossa pidetään puheenvuoroja tieteen puolesta. Mukana Senaatintorilla Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola sekä tutkijoiden ja kansanedustajien seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Lauslahti sekä pääsihteeri Reetta Kettunen.

Kaikkia marssiin osallistuvia kehotetaan ottamaan hattu mukaan tapahtumaan. Marssin päätteeksi on tarkoitus nostaa hattua yhdessä tieteelle.

Marssin lisäksi päivän aikana järjestetään useita yleisöluentoja tieteen eri osa-alueista. Mukana ovat muun muassa Helsingin yliopisto, Heurekan pop up –tiedeshow sekä keskustan alueen museoita.

Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle.

www.tiedemarssi.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.