Linnan juhlat lopetettava

07.12.2017 - 15:15
Laupeudentyö ry jakoi perinteiseen tapaansa ruoka-apua vähäosaisille Helsingin Hakaniemen torilla. Kuva: Toivo Koivisto.

Linnan juhlat ovat suomalaisen yhteiskunnan irvikuva, sanovat Suomen kommunistisen puolueen johtavat aktiivit. Yhteiskunnan yhteisestä kassasta maksetun Itsenäisyyspäivän vastaanoton hinta on ollut neljännesmiljoonan luokkaa. Juhlavuoden vaikutuksista budjettiin ei mediassa juuri ole kirjoiteltu, vaan tuttuun tapaan on keskitytty arvailemaan vieraiden pukuvalintoja.

"Linnan juhlat on vanhanaikainen ja suorastaan tasa-arvoa halventava tapa juhlia itsenäisyyttä."

Aika on ajanut ohi Linnan juhlista, sanoo SKP:n pääsihteeri Petra Packalén.

– On täysin irvokasta, että samaan aikaan kun oikeistohallitus leikkaa jatkuvasti kansan perusturvasta ja heikentävät suorastaan kiristyksen keinoja käyttäen meidän työehtoja, juhlii tämä pieni porukka yltäkylläisesti yhteisillä rahoilla muka Suomen kunniaksi. Linnan juhlat on vanhanaikainen ja suorastaan tasa-arvoa halventava tapa juhlia itsenäisyyttä. Lopetetaan koko show ja laitetaan nekin rahat järkevämpään käyttöön.

Packalén itse on itsenäisyyspäivänä Tampereella talkootöissä järjestämässä maksutonta tapahtumaa turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille.

– Ökyjuhlien sijaan meidän pitäisi juuri nyt tehdä enemmän maksuttomia tapahtumia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille. Siinä Suomi erottuisi edukseen, kun iänikuisen kättelysession sijasta ruokaa ja juomaa tarjottaisiin ympäri maan työttömille, syrjäytetyille ja vaikka jatkuvasti rahapulassa painiville opiskelijoille.

Köyhällä ei ole juhlan aihetta

Satavuotiaan Suomen tilassa ei juuri ole juhlimista, toteaa kansalaisaktivisti ja SKP:n keskuskomitean jäsen Sippo Kähmi.

– Vuosi 2017 on ollut leipäjonojen ja kasvavan eriarvoisuuden vuosi. Tuloerot kääntyivät kasvuun samalla kun pörssipomojen tulot ampaisivat uuteen ennätykseen. Tätä Suomea rakennetaan tiukasti yhden luokan etu mielessä.

Suomi 100 -juhlavuoden tunnukseksi valittu "Yhdessä" ei Kähmin mukaan voisikaan olla kauempana totuudesta. Yhteiskunnassa näkyvät voimakkaat jakolinjat.

– Maamme eliitti valmistautuu taas bileisiinsä, mutta meidän kotona itsenäisyyspäivä tulee kulumaan muissa merkeissä. Joudumme tänäkin vuonna puolustamaan pääkaupunkimme katuja väkivaltaisilta uusnatseilta ja fasisteilta.

Kähmi pitää Suomessa näkyvää äärioikeiston valtavirtaistumista suoraan Sipilän hallituksen ansiona.

– Kunnon juhlat voi pitää sitten, kun porvarien hallitus on kaadettu eikä köyhien tarvitse enää pelätä turvallisuutensa ja toimeentulonsa puolesta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.